Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τα πρόστιμα έπεσαν βροχή το Σαββατοκύριακο – Καταστήματα άνοιξαν πριν την ώρα τους

lockdown

Πρόστιμα 1,2 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στους ελέγχους τήρησης των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Συνολικά έγιναν 199.351 έλεγχοι και καταγράφηκαν 3.706 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν: Μη χρήση μάσκας, μη νόμιμη μετακίνηση, μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου, ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια.
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 41 συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.
Συνελήφθη υπεύθυνος καφέ μπαρ και επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000€ σε αυτόν και 5.000€ στην επιχείρηση, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε 5 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
 Το ίδιο έγινε και σε άλλο ένα καφέ στην Περιφέρεια Αττικής με 13 πελάτες.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου, επιβολή προστίμου 5.000€ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας στην επιχείρηση, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε 12 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 Συνελήφθη και ιδιοκτήτης σπιτιού στην Αττική που είχε στήσει γλέντι στο σπίτι του με άλλα έξι άτομα.

Το ίδιο έγινε και με δυο ιδιοκτήτες σπιτιών στην Θεσσαλονίκη και στην Στερεά. 

Γλέντι είχε στηθεί και σε μαγαζί στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα κάποιος βιάστηκε να ανοίξει το κατάστημά του με είδη δώρων με αποτέλεσμα τα πρόστιμα να πέσουν βροχή. 

Συνελήφθησαν επίσης 3 προσωρινά υπεύθυνοι ισάριθμων οίκων ανοχής, με επιβολή προστίμου 5.000€ σε καθέναν από τους ιδιοκτήτες, από 3.000€ σε καθεμία από τις προσωρινά υπεύθυνες και επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν 2 πρόστιμα των 300€ για παραβίαση περιορισμού κίνησης σε φυσικά πρόσωπα που βρίσκονταν στους χώρους, στην Περιφέρεια Αττικής.
 Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε κατάστημα ψιλικών και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, καθώς και πρόστιμο 3.000€ στην ιδιοκτήτρια για παραβίαση αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Και ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου βιάστηκε να το ανοίξει και έτσι συνελήφθη και της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€,καθώς και πρόστιμο 300€ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 4.695 κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις