Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τα σενάρια για αλλαγές στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων και το παρασκήνιο

Κορονοϊός: Τα σενάρια για αλλαγές στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων και το παρασκήνιο
Φωτογραφία αρχείου

Αλλαγές στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που αναλύει τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, αναφορικά με τον κορονοϊό, εξετάζει η κυβέρνηση και τις τελευταίες ώρες οι διεργασίες στο παρασκήνιο είναι κάτι παραπάνω από έντονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν νωρίτερα, η κυβέρνηση δείχνει να προσανατολίζεται σε αλλαγή του σχήματος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων εξετάζοντας να υπάρξει ένα πιο μικρό σχήμα συγκριτικά με το ήδη υπάρχον που αποτελείται από 33 μέλη.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της πανδημίας και ύστερα από δύο χρόνια- η επιτροπή είναι δυνατό να αναδιαμορφωθεί.

Μέχρι στιγμής, πρόκειται απλώς για ένα σενάριο που έχει πέσει στο «τραπέζι» και σίγουρα δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις ούτε για τη νέα σύνθεση της επιτροπής, ούτε και για τον αριθμό μελών που θα την αποτελούν αν τελικά «περάσει» η απόφαση αυτή.

Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας

Πηγές του υπουργείου Υγείας, πάντως, μιλώντας στο newsit.gr δήλωναν κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές ούτε στο σχήμα, αλλά ούτε και στο εύρος της Επιτροπής.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως καταγράφεται μια διχογνωμία στο εσωτερικό της κυβέρνησης και μένει να φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα ποια από τις δύο απόψεις θα επικρατήσει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις