Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τα συνεχή κρούσματα φέρνουν μέτρα στην ΕΛΑΣ – Έρχονται «διμοιρίες καραντίνας»

Κορονοϊός: Τα συνεχή κρούσματα φέρνουν μέτρα στην ΕΛΑΣ – Έρχονται «διμοιρίες καραντίνας»

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ μετά τα συνεχή κρούσματα κορονοϊού σε στελέχη του σώματος.

Έχει αποφασιστεί να ληφθούν νέα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης και σε άλλους αστυνομικούς μετά τα 42 θετικά κρούσματα. Από τις 26 Αυγούστου δημιουργούνται οι διμοιρίες «καραντίνας» που θα στελεχώνουν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης μέτρων τάξης (ΥΑΤ).

Οπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τις συγκεκριμένες διμοιρίες θα στελεχώνουν αστυνομικοί που θα έχουν επιστρέψει από την καλοκαιρινή τους άδεια και στόχος είναι να μην μεταφέρουν τον ιό σε συναδέλφους τους που εργάζονται ήδη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αυτό αναμένεται να έχει διάρκεια τουλάχιστον μιας εβδομάδας, όσο δηλαδή διαρκεί και ο χρόνος εμφάνισης του κορονοϊού σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα.

Από την άλλη σε καραντίνα έχουν μπει τρεις διμοιρίες των υποδιεύθυνσης αποκατάστασης τάξης, (ΥΜΕΤ) καθώς τρεις αστυνομικοί που είχαν μεταβεί για υπηρεσιακούς λόγους στην Τήνο στις 15 Αυγούστου βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊο. Επίσης θετική βρέθηκε και μια αστυνομικός που υπηρετεί στο Κέντρο Άμεσης Δράσης ΓΑΔΑ.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις