Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τέλος η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους από την Τετάρτη 1η Ιουνίου

Κορονοϊός: Τέλος η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους από την Τετάρτη 1η Ιουνίου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Όπως έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης «από 1/6/2022 έως και 15/09/2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς».

Σε αυτούς τους χώρους, συμπεριλαμβάνονται και τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας είναι και για τους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους.

Πού παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Η υποχρεωτικότητα της μάσκας παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.

Τι ισχύει για τις εκπαιδευτικές δομές

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον κορονοϊό, έχει ανακοινώσει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): Τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα μέσα στην αίθουσα που γίνονται οι εξετάσεις.

Τέλος, για το τι θα ισχύει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, θα υπάρξει νεότερη εισήγηση της επιτροπής…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις