Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός – Θωμαΐδης: Δεν περίμενα τόσο μεγάλη αύξηση στα κρούσματα – Ίσως ξεπεράσουν τα 2.000 την άλλη εβδομάδα

Κορονοϊός – Θωμαΐδης: Δεν περίμενα τόσο μεγάλη αύξηση στα κρούσματα – Ίσως ξεπεράσουν τα 2.000 την άλλη εβδομάδα

Ακόμη και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, έμεινε… άφωνος με τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοίνωσε χθες (06.07.2021) ο ΕΟΔΥ.

Εκείνο όμως που τον ανησυχεί περισσότερο τον Νίκο Θωμαΐδη δεν είναι τόσο τα κρούσματα αλλά κυρίως η αύξηση του δείκτη θετικότητας που υπερδιπλασιάστηκε.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης (07.07.2021) παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, όπως αυτή που καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες, ενώ παρατήρησε ότι η αύξηση στο ιικό φορτίο που καταγράφηκε στα λύματα της Αττικής ήταν περίπου 65% την περασμένη εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα μεγάλα ποσοστά αύξησης καταγράφηκαν και σε δυο περιοχές της Κρήτης.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα και να ξεπεράσουμε τα 2.000 ημερησίως, αποδίδοντας όλο αυτό στο συνδυασμό της μετάλλαξης Δέλτα που είναι εξαιρετικά μεταδοτική με τη χαλάρωση στα μέτρα αποφυγής του κορονοϊού.

Κατά τον Νίκο Θωμαΐδη, η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στη μεγάλη διάδοση του ιού σε νεαρότερες ηλικίες οι οποίες δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν. Έσπευσε, πάντως, να προσθέσει ότι είναι κατανοητό αυτό που συμβαίνει με τους νέους, καθώς είναι κλεισμένοι μέσα σχεδόν 1,5 χρόνο και δεν πρέπει να ξεχνάνε και οι μεγαλύτεροι πως ένιωθαν ως νέοι.

  

Διεμήνυσε, όμως, ότι ο μόνος τρόπος άμυνας απέναντι στον κορονοϊό είναι ο εμβολιασμός. Αν υπάρχει κάτι θετικό, είναι πως δεν καταγράφηκε αύξηση στις εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις