Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τι έγινε τελικά με την 38χρονη ανεμβολίαστη έγκυο στη Θεσσαλονίκη – «Υπήρχε άρνηση από την οικογένεια»

Κορονοϊός: Τι έγινε τελικά με την 38χρονη ανεμβολίαστη έγκυο στη Θεσσαλονίκη – «Υπήρχε άρνηση από την οικογένεια»

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου μιας 38χρονης εγκύου που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί κατάφεραν με καισαρική να πάρουν το βρέφος, ωστόσο προκύπτουν ερωτήματα μετά όσα καταγγέλλει η μητέρα της κοπέλας από την Κατερίνη. 

Η μητέρα της 38χρονης υποστηρίζει ότι η γυναικολόγος ήταν εκείνη που είχε αποτρέψει την κόρη της από το να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Για το θέμα μίλησε το πρωί της Πέμπτης (4/11) στο MEGA ο Ηρακλής Τσανικίδης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.

«Ακούσαμε ότι έκανε κάποια δήλωση η μητέρα της 38χρονης. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την οικογένεια. Αν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο δεν μπορεί να ξεκινήσει έλεγχος. Μίλησα, τελικά με το σύζυγο της θανούσας που μου είπε ακριβώς τα αντίθετα από όσα λέει η μητέρα της 38χρονης. Ότι η γυναικολόγος της είχε πει ότι έπρεπε να το κάνει το εμβόλιο, και ότι όλη η οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί, αλλά υπήρχε άρνηση από τη μεριά της οικογένειας» αναφέρει ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας. 

Και προσθέτει: «Να μιλήσω με τη γυναικολόγο να πω τι; Ότι ακούστηκε αυτό από τη μητέρα του θύματος; Μπορεί να με κατηγορήσει η συνάδελφος ότι τη συκοφαντούμε. Σε όποια καταγγελία έχουμε μιλάμε με τον συνάδελφο». 

«Όπως κατάλαβα δεν είχε εμβολιαστεί κανείς στην οικογένεια, αυτό κατάλαβα όταν μίλησα με το σύζυγο. Στην πόλη τη δική μας το 97% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι. Μπορεί να έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού ως περιοχή, αλλά ως γιατροί εμείς δώσαμε μεγάλο αγώνα για να πείσουμε τους συναδέλφους μας», συνέχισε.

«Η μητέρα της 38χρονης πρέπει να κάνει επίσημα την καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο», τόνισε κλείνοντας ο κ. Τσανικίδης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις