Ελλάδα

Κορονοϊός: Τηλεκπαίδευση για σχολεία και τάξεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός έχει κλείσει κάποιες τάξεις και σχολεία μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων ωστόσο τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, καθώς λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή έχει ανασταλεί η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως «επισκέφθηκε» μέσω τηλεδιάσκεψης το 1ο Γυμνάσιο Πέλλας που πραγματοποιούσε εξ αποστάσεως διδασκαλία μαθήματος αγγλικών, διαπιστώνοντας ότι η διαδικασία διεξάγεται κανονικά και με πλήρη αποτελεσματικότητα.

«Η δια ζώσης διδασκαλία των παιδιών μας από τους εκπαιδευτικούς είναι αναντικατάστατη», είπε η υπουργός και πρόσθεσε: «Ωστόσο, όταν υπάρχουν αντικειμενικά εμπόδια, σε αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά που ξεκίνησε, οι εκπαιδευτικοί μας καλούνται να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας μέσω τηλεκπαίδευσης».

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και έχει θωρακίσει το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου, «σε αυτήν την πρωτοφανή συγκυρία, να συνεχίζεται κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία, η ύλη να προχωράει, να συμμετέχουν κανονικά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί να ασκούν το λειτούργημά τους».

Επτά σχολεία, τέσσερα εκ των οποίων στην Αττική, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα της Πέλλας να παραμένουν κλειστά έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, με βάση τη σχετική λίστα του υπουργείου Παιδείας, μέχρι στιγμής, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τέσσερα σχολεία στην Αττική: το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (έως 27/9), το 7ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης (έως 29/9), το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης (έως 1/10) και το 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης (2/10). Επιπλέον, έχει ανασταλεί η λειτουργία και του 2ου Δημοτικού Βουτών Ηρακλείου (έως 27/9) του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας (έως 30/9) και του 14ου Νηπιαγωγείου Καβάλας (έως 1/10).

Επιπλέον, σε άλλες 53 σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια έχει ανασταλεί η λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων ή τάξεων για ορισμένο χρονικό διάστημα. Από αυτές, οι 40 αφορούν σχολεία της Αττικής και οι υπόλοιπες 13 αφορούν τμήματα σε σχολεία των Τρικάλων, του Πύργου, των Σερρών, του Θερμαϊκού, της Καστοριάς, της Καβάλας, της Κατερίνης και της Κέρκυρας.

Η λίστα με τα σχολεία, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται -τμηματικά ή εν συνόλω- εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου (https://www.sch.gr/anastoli/web/index.php) και ανανεώνεται ανά τακτά διαστήματα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του αγνοούμενου ενοικιαστή στα Χανιά
Οι αστυνομικοί πήραν στα εργαστήρια ακόμη και τη σφουγγαρίστρα του ενοικιαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε προσπάθεια καθαρισμού και αλλοίωσης στοιχείων
Η 45χρονη Σταυρούλα Λεβεντάκη και ο ενοικιαστής της στα Χανιά
Βόλος: «Δεν πήρα ποτέ χρήματα από το παιδί», λέει ο 34χρονος – «Αν ήταν μαύρα, δεν θα το κατήγγειλα» λέει ο πατέρας του 13χρονου που έπεσε θύμα εκβιασμού
«Πήγαινε μόνο και καθόταν εκεί που πήγαινα εγώ με τα αδέλφια μου, ουδέποτε είχαμε σχέσεις», τόνισε ο 34χρονος κατηγορούμενος
Emotional moment: man sitting holding head in hands, stressed sad young male having mental problems, feeling bad, depressed, disappointed, hopeless. Desperate man in the dark corner needing help.
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Ο Ιταλός επιμένει ότι είναι αθώος – Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος «βλέπουν» οι αρχές
Τα νέα ευρήματα, αντί να δίνουν οριστικές απαντήσεις, φαίνεται να «γεννούν» ακόμη περισσότερα ερωτήματα, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν κάθε πτυχή της υπόθεσης
Δολοφονία στο Αίγιο