Ελλάδα

Κορονοϊός: Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον – Κυριαρχεί η Δέλτα στην Ελλάδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παραμένει κυρίαρχη σε όλη τη χώρα η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, ενώ τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον παραμένουν τρία.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση σε 1007 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 21 Οκτωβρίου 2021 έως 02 Δεκεμβρίου 2021.

Από τον έλεγχο των 1007 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 988 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC).

Εκ των 988 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 985 αφορούν στο στέλεχος Delta, και 3 αφορούν στο Omicron . Επτά εκ των 985 στελεχών Delta αφορούν στο στέλεχος AY.4.2, τα οποία εντοπίστηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες του Λασιθίου, της Βοιωτίας και του Νοτίου Τομέα Αθηνών. Τα τρία στελέχη Omicron εντοπίστηκαν σε δύο εισαγόμενα κρούσματα στις Περιφερειακές Ενότητες του  Κεντρικού Τομέα Αθηνών και των Χανίων και σε ένα εγχώριο κρούσμα στην Περιφερειακή ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

pinakas metallaxeis

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στην επικράτεια συνολικά 38.023 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 33.771 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων, 3.511 προέρχονται από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων και για 741 δείγματα δεν είναι διαθέσιμος ο τρόπος επιλογής.

Μεταξύ των 33.771 τυχαία επιλεγμένων δειγμάτων στην επικράτεια, τα τέσσερα πιο συχνά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση που έχουν απομονωθεί είναι το Alpha, με ποσοστό 46,09%, ακολουθούμενο από το Delta με ποσοστό 39,61%, το B.1.1.318 (Variant E484K) με ποσοστό 6,94%, και το Beta με ποσοστό 0,99%. 

Από τα 3.511 δείγματα που έχουν ληφθεί ή επιλεγεί στοχευμένα, έχουν βρεθεί 3.348 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση ή ενδιαφέροντος. Από τα δείγματα αυτά, 37,31% αφορούν στο B.1.1.318 (Variant E484K), 36,54% στο Delta, 15,35% στο Alpha, 5,75% στο Beta, 0,11% στο C.36, 0,09% στο Gamma, 0,09% στο Eta, 0,09% στο A.28 και 0,03% στο Mu.

pinak

Επιπλέον, έχουν απομονωθεί συνολικά 427 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση ή ενδιαφέροντος από δείγματα εισαγόμενων κρουσμάτων, εκ των οποίων 291 αφορούν στο Delta, 113 στο Alpha, 7 στο Mu, 6 στο Beta, 4 στο B.1.1.318 (Variant E484K), 2 στο Omicron, 1 στο Eta, 1 στο C.36, 1 στο Kappa και 1 στο B.1.1 (Variant E484K).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πηγαίναμε σαν τους κλέφτες να μαζέψουμε τις ελιές μας» λέει θύμα της μαφίας των Βοριζίων
«Ήταν ένα παλιό αμπέλι που το είχαμε ξεπατώσει, είχαμε πάρει άδεια, είχαμε φυτέψει νέο αμπελώνα και μια μέρα το είδαμε κομμένο. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μη ζήσει αυτό το πράγμα»
Αστυνομικό μπλόκο στα Βορίζια / Φωτογραφία Αρχείου
Ρόδος: Οι μαρτυρίες για παραβίαση του κόκκινου φαναριού και η ταχύτητα των 140 χλμ πίσω από το φονικό τροχαίο
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και με όσα έχουν πει αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο του 45χρονου δεν αποκλείεται να κινούταν τουλάχιστον με 140 χιλιόμετρα, με το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο δρόμο να είναι τα 60
Οδηγός 46