Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τρομοκρατημένοι αλλά πήγαν με μάσκες στη λαϊκή αγορά οι ηλικιωμένοι

Κορονοϊός: Τρομοκρατημένοι αλλά πήγαν με μάσκες στη λαϊκή αγορά οι ηλικιωμένοι

Αψηφώντας τον κίνδυνο και αδιαφορώντας για τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον περιορισμό εξόδου από το σπίτι ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες λόγω κορονοϊού, εκατοντάδες ηλικιωμένοι έτρεξαν και σήμερα στις λαϊκές αγορές, προκειμένου να προμηθευτούν φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Σε μια τέτοια υπαίθρια λαϊκή στην Αργυρούπολη βρέθηκε το πρωί το newsit.gr και οι εικόνες που εξασφάλισε δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, καθώς όπως φαίνεται κανένας δεν έχει συνειδητοποιήσει το κομβικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η χώρα, με τα συνεχώς αυξανόμενα αριθμητικά κρούσματα του κορονοϊού.

Όπως ανέφεραν μάλιστα αρκετοί από τους παραγωγούς, αν και περίμεναν πως η κίνηση σήμερα θα ήταν αρκετά μειωμένη εξαιτίας του φόβου που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του ίου, ωστόσο έπεσαν έξω καθώς δούλεψαν κανονικά, όπως και τις προηγούμενες φορές. Αρκετοί μάλιστα δεν δίστασαν να δηλώσουν ακόμα και τρομοκρατημένοι από τον φονικό κoροναϊό και πως νιώθουν φοβερά εκτεθειμένοι κατά την διάρκεια της δουλειάς του.

«Φυσικά και φοβόμαστε αλλά τι να κάνουμε; Αυτή είναι η δουλειά μας… Πλέον οι ηλικιωμένοι έρχονται με μάσκες και καλά κάνουν, δεν την βγάζουν ούτε για να συνεννοηθούμε, αναγκαζόμαστε να κάνουμε νοήματα. Ερχόμαστε καθημερινά δεκάδες φορές αντιμέτωποι με τον ιό, πιάνουμε τόσα χρήματα, μιλάμε με τόσο κόσμο, αλλά δεν γίνεται αλλιώς, δεν μπορούμε να δουλεύουμε φορώντας μάσκες, φοράω μόνο γάντια μιας χρήσης».

Από την άλλη οι “θαρραλέοι” ηλικιωμένοι, τα ψώνια από λαϊκές και σούπερ μάρκετ μέχρι ώρας τα βλέπουν ως ένα ευχάριστο διάλειμμα στην καθημερινότητας, αλλά και ως έναν τρόπο να στηρίξουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Να σημειωθεί ότι σε περιοχές της Αμαλιάδας, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη, έχει ανασταλεί η λειτουργία όλων των υπαίθριων λαϊκών αγορών για προληπτικούς λόγους υγείας, δημιουργώντας σοβαρότατο πλήγμα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πολιτών Λαϊκών Αγορών Δημήτρης Μουλάτος, αναφορικά με τους κανόνες υγιεινής που επικρατούν στις λαϊκές αγορές της Αττικής τονίζει: «Στις λαϊκές αγορές της γειτονιάς οι καταναλωτές ξέρουν ότι μπορούν να νοιώθουν σίγουροι για τη φρεσκάδα όλων των προϊόντων που προμηθεύονται. Άλλωστε δεκαετίες τώρα έχουμε οικοδομήσει με τους καταναλωτές μία μοναδική σχέση εμπιστοσύνης. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν όλοι τον πωλητή – άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τον πάγκο της λαϊκής αγοράς».

Ρεπορτάζ : Στέργιος Σαμαρτζής

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις