Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Βόμβα» από τους εστιάτορες! Ζητούν να μην ανοίξουν καθόλου τα Χριστούγεννα

κορονοϊός

Καλύτερα κλειστά παρά… σχέδιο ακορντεόν. Αυτό διαμηνύουν οι εστιάτορες στην κυβέρνηση και όλα δείχνουν πως το ενδεχόμενο να μην ανοίξει καν η εστίαση τα Χριστούγεννα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες πια! Θλιβερό ρεκόρ σήμερα με 121 νεκρούς, 606 διασωληνωμένους και 1.737 κρούσματα.

Ο κορονοϊός είναι… εδώ και το δείχνει καθημερινά. Μπορεί τα κρούσματα να πέφτουν, ή έστω η καμπύλη να παρουσιάζει την πολυπόθητη επιπέδωση, ωστόσο τα υπόλοιπα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 1.737 νέα κρούσματα, αλλά η μέρα “σημαδεύτηκε” από το θλιβερό ρεκόρ των 121 νεκρών και των 606 διασωληνωμένων τους οποίους ο κορονοϊός έχει στείλει στις εντατικές.

click4more: Κορονοϊός: Κάτω από 300 κρούσματα στην Αττική! Πάλι «ψηλά» η Θεσσαλονίκη

Μέσα στο κλίμα αυτό και ενώ βρισκόμαστε πια λιγότερο από ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά. Το μόνο σίγουρο, είναι πως τα Χριστούγεννα που φέτος θα θυμίζουν… Πάσχα του 2020.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε από την Θεσσαλονίκη πως τα φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσουμε με… άντε μία ακόμη οικογένεια στα σπίτια μας, ενώ η Ματίνα Παγώνη περιγράφει με συνέντευξή της στο newsit.gr το πώς ο κορονοϊός πρέπει να μας “κρατήσει” στα σπίτια μας… μόνους μας!

Έτσι, ο σχεδιασμός… αλλάζει.

Χριστούγεννα με κλειστά εστιατόρια το πιθανότερο σενάριο

Παρά τα σενάρια, λοιπόν, που τοποθετούσαν την επαναλειτουργία εστιατορίων και καφέ κοντά στις 20 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες δηλαδή πριν από τα Χριστούγεννα, η λύση αυτή δεν φαίνεται να προκρίνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος το σενάριο να μην ανοίξει καθόλου η εστίαση τις ημέρες των εορτών.

click4more: «Ποταμός» η Παγώνη! Ο καθένας σπίτι του τα Χριστούγεννα – Τρίτο κύμα κορονοϊού τον Γενάρη

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αρκετοί εκπρόσωποι του κλάδου έχουν ήδη στείλει το μήνυμά τους προς την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να μην ανοίξουν καθόλου τα μαγαζιά την περίοδο των εορτών.

Προτιμούν με λίγα λόγια να μην μπει δηλαδή ο κλάδος στην διαδικασία του «ακορντεόν», γιατί ήδη η ζημιά που έχουν υποστεί είναι βαρύτατη και με το σενάριο αυτό θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Σημειώνεται πως η εν λόγω απόφαση δεν αφορά τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα που δεν αναμένεται να ανοίξουν ούτως ή άλλως, αλλά καφέ και εστιατόρια…

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Με πληροφορίες από: Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις