Ελλάδα

Κορονοϊός: «Βράζει» η Αττική! Τα rapid test στην Κουμουνδούρου και οι γεμάτες πλατείες

Στην πλατεία Κουμουνδούρου εκατοντάδες rapid test από τον ΕΟΔΥ και το βράδυ... συνωστισμός σε άλλες πλατείες της Αθήνας! Ο κορονοϊός που εξαπλώνεται, το μέτρο της... ποτοαπαγόρευσης που δείχνει να μην "πιάνει" και η ανησυχία που εντείνεται.

Ακόμη μια μέρα που ο κορονοϊός κάνει… πάρτι στην Αττική, όπου καταγράφηκαν τα 197 από τα 269 νέα κρούσματα του 24ώρου που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ!

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα, τα κρούσματα είναι πολλά… κι ας είναι Δευτέρα (σ.σ. ενώ συνήθως τις Δευτέρες ο αριθμός είναι μειωμένος) και η ανησυχία εντείνεται.

Είναι ενδεικτικό πως κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, rapid τεστ στην πλατεία Κουμουνδούρου, στο κέντρο της Αθήνας και από τον συνολικό αριθμό των 422 τεστ, προέκυψαν 10 θετικά δείγματα (3 αφορούν Έλληνες και 7 αλλοδαπούς).

Δείτε τις εικόνες από την διενέργεια των τεστ

κορονοϊός rapid koumoundourou

Ο κορονοϊός και ο… πονοκέφαλος στην κυβέρνηση για τις γεμάτες πλατείες

Την ίδια ώρα, οι πλατείες παραμένουν ένα μεγάλο “αγκάθι” παρά το “λουκέτο” σε περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ μετά τα μεσάνυχτα.

Πλατεία Βαρνάβα, το ρολόι δείχνει μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και δεκάδες παρέες νεαρών, παραμένουν στοιβαγμένες σε παγκάκια και πεζοδρόμια αγνοώντας, για ακόμη ένα βράδυ, μέτρα και αποστάσεις.

Click4more: Νέο αλαλούμ με τις σχολικές μάσκες – Πάλι έστειλαν λάθος διαστάσεις

Σχηματίζουν μεγάλες παρέες και καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά που έχουν αγοράσει απολύτως νόμιμα λίγα λεπτά προτού σημάνουν μεσάνυχτα και ο νόμος κλείσει τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ.

Ο συνωστισμός είναι τέτοιος που ορισμένοι δεν μπορούν να παραμείνουν επί της πλατείας και κατεβαίνουν στον δρόμο, ενώ τα αυτοκίνητα περνούν από δίπλα τους. Η ίδια εικόνα επικρατούσε σε πλατείες του κέντρου όλο το Σαββατοκύριακο με την αστυνομία παρά το σχέδιο ακόμη και για αποκλεισμό με κορδέλες να μην κάνει εμφανώς τουλάχιστον κάποια επέμβαση.

Πονοκέφαλος… σε όλη την ΑΘήνα

Γεμάτη κόσμο για μία ακόμη νύχτα και η πλατεία Μοναστηρακίου. Εκατοντάδες νέοι ο ένας δίπλα στον άλλον. Το όριο των εννέα ατόμων σε συναθροίσεις έχει πάει… περίπατο. Για μάσκα, ούτε λόγος.

Οι ίδιες εικόνες συνωστισμού παρατηρούνται και σε άλλες πλατείες της Αττικής όπως στα Εξάρχεια, την Αγία Παρασκευή και τη Νέα Σμύρνη.

Click4more: Βήμα – βήμα τι θα γίνει με το κρουαζιερόπλοιο! Ο Τσιόδρας, οι Έλληνες και τα θετικά κρούσματα

Κάτοικοι, καταστηματάρχες και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας εκφράζουν φόβους για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που διαμορφώνεται κάθε βράδυ και ζητούν τη λήψη επιπλέον μέτρων.

Εικόνες άκρως ανησυχητικές που προκαλούν «πονοκέφαλο» στη κυβέρνηση, δύο μόλις ημέρες από την εφαρμογή των νέων μέτρων

Παραμένει ο συνωστισμός παρά τα μέτρα

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην πλατεία Μοναστηρακίου, όπου ο κόσμος παραμένει πολύς, με τα μέτρα να μην αποδίδουν μέχρι στιγμής.

Το Σαββατοκύριακο η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη, με ακόμη περισσότερες παρέες να βρίσκονται στο σημείο.

Δείτε τις εικόνες

Με πληροφορίες από: Mega.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 2
Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Εξέδωσε Navtex και ζητά την αποστρατικοποίηση 23 ελληνικών νησιών στο Αιγαίο
Τα 23 νησιά είναι: Θάσος, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Σύμη, Κως και Καστελόριζο
Τουρκική φρεγάτα 31
Επανεξετάζεται το καθεστώς ασύλου του Παλαιστίνιου που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση στο Αιγάλεω και για εμπρησμό στον Υμηττό
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ίδια πρακτική θα ακολουθείται αυτόματα σε όλες τις περιπτώσεις που διαπράττεται ποινικό αδίκημα από δικαιούχους ασύλου
Ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη για επιθέσεις σε τρεις γυναίκες στο Αιγάλεω
26
Η πρώτη εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα μετά από καρκίνο του ενδομητρίου – 34χρονη από τη Βόρεια Ελλάδα ετοιμάζεται να γίνει μητέρα
Μια 34χρονη ασθενής από τη Βόρεια Ελλάδα που είχε προσβληθεί από καρκίνο ενδομητρίου ετοιμάζεται σήμερα να γίνει μητέρα με εξωσωματική γονιμοποίηση
Έγκυος γυναίκα