Τρίτη, 7 Μαΐ
26oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Βράζει» το ΠΑΓΝΗ, περισσότερα από 50 κρούσματα σε εργαζόμενους, συνοδούς και ασθενείς

Κορονοϊός: «Βράζει» το ΠΑΓΝΗ, περισσότερα από 50 κρούσματα σε εργαζόμενους, συνοδούς και ασθενείς

Ξεπερνούν τα 50 πλέον τα κρούσματα Covid19 στο ΠΑΓΝΗ. Αυτό οφείλεται ωστόσο και στην αύξηση των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στο ΠΑΓΝΗ ανιχνεύονται σε εργαζόμενους, συνοδούς και ασθενείς, που νοσηλεύονταν κυρίως στην Παθολογική, τη Νευρολογική και την Ογκολογική Κλινική, αναφέρει το Creta24 επικαλούμενο τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου, Γιώργο Κωστάκη.

«Πλέον τα κρούσματα ξεπερνούν τα 50. Είναι ανάγκη να δρομολογηθούν στοχευμένα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς κρουσμάτων στα νοσηλευτικά ιδρύματα», δηλώνει, χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Κωστάκης στον ΣKAΪ Κρήτης 92,1.

Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα, που θα έπρεπε όπως είπε, να έχουν ληφθεί από την Πολιτεία από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Click4more: Κρήτη – Κορονοϊός: Διασπορά σε κλινικές του ΠΑΓΝΗ – «Νόσησαν και γιατροί που είχαν κάνει το εμβόλιο»

ΠΑΓΝΗ: Επάρκεια προσωπικού 

«Κατανοούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει 100% αποστείρωση των νοσοκομείων. Έπρεπε όμως να δρομολογηθεί η διενέργεια rapid test ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας, η υποχρεωτικότητα στα δωρεάν τεστ των συνοδών που κρίνονται απαραίτητοι για τη φροντίδα ασθενών και να μην επιφορτίζονται οι γιατροί των κλινικών με τη δειγματοληψία των συνοδών», τόνισε.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι «το ΠΑΓΝΗ έχει επάρκεια προσωπικού και δεν υφίσταται προς το παρόν πρόβλημα λειτουργίας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις