Ελλάδα

Κορονοϊός: «Βράζουν» Βύρωνας, Δάφνη, Ηλιούπολη, Γαλάτσι κι άλλοι πέντε δήμοι της Αθήνας

Ο κορονοϊός επελαύνει στην χώρα μας και για ακόμη μια μέρα οι περισσότερες από τις 721 νέες μολύνσεις που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ εντοπίζονται στην Αττική με την Αθήνα να «βράζει».

Η ανησυχία είναι έκδηλη καθώς ο κορονοϊός δεν υποχωρεί και το κέντρο της Αθήνας συμπληρώνει το μεγαλύτερο ιικό φορτίο αλλά υπάρχουν κι άλλες περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Αυτοί είναι σύμφωνα με το Mega ο δήμος Βύρωνα, ο δήμος Δάφνης, το Γαλάτσι, ο Υμηττός, ο δήμος Ζωγράφου, ο δήμος Ηλιούπολης, οι δήμοι Κασαιριανής, Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας.

Η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Παρασκευής, 08.01.2021 είναι καλύτερη με την αστυνομία να παραμένει σε εγρήγορση.

Click4more: Επίσημη η παράταση του lockdown! Κλειστά από Δευτέρα κομμωτήρια, λιανεμπόριο, Εκκλησίες – Ποια σχολεία ανοίγουν

Στον αντίποδα, θετικά είναι τα νέα από την συμπρωτεύουσα, αφού τα στοιχεία που έρχονται από το ΑΠΘ, δείχνουν αισθητή μείωση του ιικού φορτίου στην πόλη.

Αυτό που παραμένουν οι επιστήμονες είναι να δουν πόσο θα επηρεαστούν τα στοιχεία από τις ημέρες Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη σφυροκοπούν την χώρα μέχρι την Πέμπτη - Ο χάρτης με τις «επικίνδυνες» περιοχές
Με τι καιρό θα πετάξουμε τον σταυρό - Ενισχυμένοι νοτιάδες μέχρι και την Πέμπτη, πριν πέσει ξανά η θερμοκρασία - Η πρόγνωση του meteo.gr και η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλα
Αφρικανική σκόνη
Γιώργος Αυτιάς για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη: Καλό ταξίδι, πάντα θα σε ευχαριστώ και θα σε ευγνωμονώ
«Η ευγνωμοσύνη απέναντί του είναι τεράστια. Μπορεί κάποιος να έχει τελειώσει πανεπιστήμια, να έχει πτυχία, αλλά είναι δύσκολο να γίνει άνθρωπος της διπλανής πόρτας»
Ο Γιώργος Αυτιάς
Γιώργος Παπαδάκης: Λουλούδια και κεριά στο γραφείο του στον ΑΝΤ1 – Η συγκινητική εξομολόγηση του Γιώργου Λιάγκα
Οι άγνωστες ιστορίες από την φιλία τους και η αναφορά στην στεναχώρια που μπορεί να ένιωθε ο Γιώργος Παπαδάκης από τη στιγμή που έκλεισε τον κύκλο του «Καλημέρα Ελλάδα»
Λουλούδια