Κορονοϊός: Βροχή τα πρόστιμα και οι παραβάσεις – Έπαιζαν τυχερά παιχνίδια σε τουριστικό γραφείο στην Κρήτη

Δίχως τέλος είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα.

ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες έκαναν την Τρίτη (01.12.2020) συνολικά 55.513 ελέγχους και κατέγραψαν 1.783 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Τα συνολικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν 561.750 ευρώ, ενώ υπήρξε και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε τέσσερις επιχειρήσεις.

Η πλειονότητα των ελέγχων έγινε από την ΕΛΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων πραγματοποιώντας συνολικά 53.459.

Για τις κυριότερες παραβάσεις που επέβαλαν πρόστιμο ήταν, η μη χρήση μάσκας, μετακίνηση χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας τους κλάδου.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ένα τουριστικό γραφείο γιατί λειτουργούσε παρά την αναστολή λειτουργίας του και εντός του καταστήματος υπήρχαν οκτώ άτομα που έπαιζαν τυχερά παιχνίδια και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 2.400 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Επίσης από την ΕΛΑΣ επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ  σε μία υπεραγορά τροφίμων καθώς λειτουργούσε παρά την αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ακόμα πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε η Αστυνομία για τη μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας σε κατάστημα με χαλιά, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Παράλληλα η επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και 15  ημέρες αναστολή λειτουργίας σε μία εταιρία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τη διοργάνωση εκδήλωσης, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Δεν έκαναν απολύμανση σε σούπερ μάρκετ

Επιπλέον επιβλήθηκαν από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ και από 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε δύο καταστήματα τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για την πώληση εμπορευμάτων των οποίων η πώληση έχει ανασταλεί, στην Περιφέρεια Αττικής.

Πρόστιμο  15.000 ευρώ και 15ημέρες αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε σούπερ μάρκετ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  για τη μη τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων απολύμανσης. 

Τέλος επιβλήθηκαν από την Ε.Α.Δ. τέσσερα πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200 ευρώ για μη χρήση μάσκας από πρόσωπα στις Περιφέρειες Αττικής και Δυτικής Ελλάδας.

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 3.416 κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Κραυγή αγωνίας των φοιτητών: Η πανδημία, τα συγγράματα που αργούν και τα αβάσταχτα έξοδα

Κραυγή αγωνίας των φοιτητών: Η πανδημία, τα συγγράματα που αργούν και τα αβάσταχτα έξοδα

Ο φοιτητής στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης Δημήτρης Κατενίζογλου και μέλος της ομάδας που ε΄χει δημιουργηθεί στο Facebook “Επαναλειτουργία Πανεπιστημίων της χώρας”, μιλάει στο ... Διαβάστε περισσότερα
Χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας

Χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας

Από την Αθήνα, το Παγκράτι, το Κολωνάκι έως την Άνω Γλυφάδα, την Ηλιούπολη, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια, έπεσαν οι πρώτες (λίγες) νιφάδες. Δείτε εικόνες.
Γιαμαρέλλου: Οι αποφάσεις για σχολεία και λιανεμπόριο θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα (vid)

Γιαμαρέλλου: Οι αποφάσεις για σχολεία και λιανεμπόριο θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα (vid)

Στον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και την ανησυχία των γιατρών για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/1) η Ελένη Γιαμαρέλλου. ... Διαβάστε περισσότερα
Λαθρεμπόριο φρέον: Χτύπημα του ΣΔΟΕ σε παράνομους διακινητές

Λαθρεμπόριο φρέον: Χτύπημα του ΣΔΟΕ σε παράνομους διακινητές

Σημαντικές επιτυχίες, στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου φθοριούχων αερίων/ψυκτικών υγρών (Freon) παράνομης διακίνησης στο έδαφος της Ευρωπαϊκής ένωσης, καθώς και στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, ... Διαβάστε περισσότερα
Ολοκαύτωμα: Το βιβλίο της γραμματικής που έκρυβε την θλιβερή ιστορία ενός κοριτσιού

Ολοκαύτωμα: Το βιβλίο της γραμματικής που έκρυβε την θλιβερή ιστορία ενός κοριτσιού

Το πολυκαιρισμένο βιβλίο γαλλικής γραμματικής που εντόπισε ανάμεσα σε μια στοίβα με παλιά σχολικά εγχειρίδια ο ιστορικός Λεόν Σαλτιέλ σε παλαιοπωλείο της Θεσσαλονίκης δεν είχε ... Διαβάστε περισσότερα
Στήριξη 250 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής σε 9.600 επιχειρήσεις – Θα λάβουν έως τον Μάιο έως 40.000€

Στήριξη 250 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής σε 9.600 επιχειρήσεις – Θα λάβουν έως τον Μάιο έως 40.000€

Περισσότερες από 9.600 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του COVID-19 θα λάβουν χρηματική ενίσχυση ύψους 5.000€ έως 40.000€ από την ... Διαβάστε περισσότερα