Ελλάδα

Κορονοϊός: “Υπάρχει και χειρότερο σενάριο από το lockdown – Αγωνία μετά τη συγκέντρωση στο Εφετείο

Ανήσυχος για την πορεία που διαγράφει ο κορονοϊός στη χώρα μας εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάλτυλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για τη Χρυσή Αυγή και τόνισε πως τα αποτελέσματα αυτής θα φανούν σε δέκα μέρες περίπου. Φόβοι όμως για τυχόν αύξηση των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός υπάρχουν και είναι πολλοί.

Για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνωμένων τόνισε πως “εξελίσσεται επώδυνα η κατάσταση και αργά. Δεν είμαστε βέβαια σε κατάσταση που να έχει ξεφύγει, οι άλλες χώρες αντιμετωπίζουμε μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως η κατάσταση εξελίσσεται δύσκολη”.

Παράλληλα επεσήμανε πως “χρειάζεται πιστή στήριξη των τρεχόντων μέτρων διότι θέλουμε την κοινωνία και την οικονομία ανοικτή. Άρα υπάρχει κυκλοφορία του ιού, οπότε θέλουν να κοπεί η περιττή κυκλοφορία. Η μάσκα χρειάζεται όπου υπάρχει συνωστισμός. Δεν βλέπω τον λόγο να φοράει κάποιος μόνος τη μάσκα έξω.

Η Θεσσαλονίκη που είχε ένα πολύ καλό ρεκόρ μέχρι στιγμής χθες διπλασίασε τα κρούσματα. Τι συνέβη πριν δυο εβδομάδες; Είχαμε τρελούς πανηγυρισμούς για αθλητικό γεγονός πολύ σημαντικό για την πόλη. Αυτά είναι γεγονότα που έχουν τίμημα. Οι κάθε είδος συνωστισμοί δημιουργούν πολύ μεγάλο πρόβλημα”.

Σε ερώτηση για τη συγκέντρωση στο Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και το υγειονομικό αποτύπωμα ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως “θα του δούμε σε δέκα ημέρες και ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι αυτό που προβλέπουμε να δούμε”.

Για το αν θα ζήσουμε χιλιάδες κρούσματα όπως στη Βρετανία και στην Ιταλία τόνισε πως “θα ληφθούν μέτρα για να μην φτάσουμε εκεί. Μέχρι στιγμή η χώρα παίρνει έγκαιρα μέτρα και θα είχαμε καλύτερη εικόνα αν υπήρχε πιο πιστή τήρηση, αν και πρέπει να πούμε πως τα μέτρα γενικώς τηρούνται”.

Αναφορικά με το lockdown και το αν θα το αποφύγουμε τελικών τόνισε πως “εξαρτάται από το πως θα συμπεριφερθούμε. Και υπάρχει κάτι χειρότερο από το lockdown. Το καθυστερημένο lockdown γιατί εκεί κανείς θα έχει διπλά προβλήματα. Και τα προβλήματα του lockdwon και τα προβλήματα της καθυστέρησης αυτού, που σημαίνει μεγάλη υγειονομική κρίση. Πιστεύω αυτή τη στιγμή πως μπορούμε ακόμη να ανατρέψουμε την κατάσταση αλλά πρέπει να λειτουργήσουμε αποφασισμένοι και αυτόβουλα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους στα φαρμακεία της γειτονιάς: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ασθενείς
Στην πρώτη φάση περιλαμβάνονται ογκολογικοί ασθενείς και ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση - Τέλος στις ατελείωτους ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ - Καμπανάκι κινδύνου από τους γιατρούς για την ασφάλεια των ασθενών
Φάρμακα
Νέα τροπή στις έρευνες για τη φονική έκρηξη στη Βιολάντα - Οι 50 καταθέσεις, η προσφορά των 35.000 ευρώ και τα κενά ασφαλείας
«Ασκήθηκε πλέον η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος λόγω της έκρηξης από την οποία προήλθαν θάνατοι, είναι ένα έγκλημα το οποίο τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη», δήλωσε ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων
Μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα
«Παραλύουν» μέχρι την Κυριακή 8 χλμ της Αττικής Οδού από εργασίες στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο - Κλειστό το τμήμα από Ασπρόπυργο μέχρι Φυλής
Κλειστές θα είναι οι είσοδοι προς αεροδρόμιο στους κόμβους Μάνδρας, Μαγούλας, Ασπρόπυργου και Αιγάλεω - Οι διαδρομές που καλούνται να επιλέξουν οι οδηγοί για την μετακίνησή τους
Αττική Οδός
Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Έντονα φαινόμενα στα νησιά και την Πελοπόννησο
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 14 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός