Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Υπό άκρα μυστικότητα επέστρεψαν οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών

κορονοϊός
Φωτογραφία InTime

Οι μαθητές από το Κολλέγιο Αθηνών έφτασαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος” το βράδυ της Παρασκευής (28.02.2020). Το newsit.gr εξασφάλισε μέρος του επιχειρησιακού σχεδίου της επιστροφής τους.

Εκτός από την υποχρεωτική άδεια, από τον “τροχονόμο” των αιθέρων, την Ευρωπαϊκή Οργάνωση
Ασφαλείας Πτήσεων ή αλλιώς Eurocontrol, κανένας άλλος στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” δεν γνώριζε την παραμικρή λεπτομέρεια για την ναυλωμένη πτήση από το Κολλέγιο Αθηνών στις 17:30 το απόγευμα της Παρασκευής (28.02.2020) από Αθήνα – Λονδίνο, με επιστροφή το βράδυ της ίδιας μέρας.

Click4more: Κορονοϊός: “Εγκλωβισμένοι” και… απομονωμένοι σε ξενοδοχείο του Λονδίνου δύο μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αεροπορική εταιρεία κατάφερε να κινηθεί ύπο άκρα μυστικότητα, από την πρώτη κιόλας στιγμή, που ειδοποιήθηκε από το Κολλέγιο για τη ναυλωμένη πτήση (σ.σ. όταν γνωστοποιήθηκε πως η κόρη της 40χρονης που νοσηλεύεται στο “Αττικόν” ως πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Αθήνα είχε ταξιδέψει μαζί της στην Ιταλία), προκειμένου έτσι να μην διαρρεύσει η παραμικρή λεπτομέρεια για την επιστροφή μαθητών και συνοδών.

Το επιχειρησιακό σχέδιο για την επιστροφή των μαθητών

Πρώτο το newsit.gr κατάφερε να εξασφαλίσει μέρος του επιχειρησιακού σχεδίου, αναφορικά με την ώρα αναχώρησης της πτήσης από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” στις 17:30, με επιστροφή το βράδυ στις 22:40.

Ακόμα και το πλήρωμα καμπίνας του αεροσκάφους ειδοποιήθηκε την τελευταία στιγμή, ώστε να μην γίνουν γνωστά στην εταιρεία, τα ονόματα των αεροσυνοδών και των πιλότων, τα οποία θα μετέφεραν κατά την επιστροφή τους από Λονδίνο τους μαθητές.

Φωτογραφία InTime

Έτσι εξασφάλισαν την άκρα μυστικότητα ακόμα και μεταξύ του προσωπικού, αφού κανένας δεν θα μάθαινε τι πραγματικά συνέβη κατά την μεταφορά παιδιών και συνοδών στην Αθήνα. Επίσης, κανένας δεν θα γνώριζε και το αν -κατά την διάρκεια της πτήσης- χρειάστηκε να ληφθούν κάποια απαραίτητα μέτρα προστασίας, σε σχέση με τα παιδιά που εντοπίστηκαν αργότερα από το ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο, με ήπια συμπτώματα, παρόμοια με αυτά του νέου κορονοϊού, τα οποία θα ελεγχθούν για προληπτικούς λόγους.

Το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει σύγχυση, καθώς αν αυτά τα ύποπτα περιστατικά διαγνωστούν θετικά στον κορονοϊό, τότε θα πρέπει να γίνει έλεγχος -σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα- ακόμα και στο προσωπικό καμπίνας, αφού πληρούν τα όρια της επαφής, όπως αυτά έχουν οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που είναι κάτω από δυο μέτρα απόσταση με το κρούσμα, για 15λεπτά, σε κλειστό χώρο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις