Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορυδαλλός: Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για το «ρεβεγιόν» στις φυλακές

Κορυδαλλός: Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για το «ρεβεγιόν» στις φυλακές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ανήμερα των Χριστουγέννων, στις φυλακές Κορυδαλλού το… «ρεβεγιόν» με φαγητά και μπύρες αλλά και κινητά τηλέφωνα.

Η σχετική εικόνα με τους κρατούμενους που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από κινητό τηλέφωνο που παρανόμως είχε στην κατοχή του κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, προκάλεσε την αντίδραση από την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής. Μάλιστα και στη φωτογραφία φαίνεται κινητό τηλέφωνο πάνω στο τραπέζι με τα φαγητά…

Τώρα, ζητείται επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για να διευκρινιστεί επίσης, αν υπάρχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

«Επιπλέον, δόθηκε εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας στα κελιά των κρατουμένων που εικονίζονται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων στη μια εκ των οποίων ήταν αποθηκευμένη η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, με ευθύνη του Επόπτη Εισαγγελέα του Σωφρονιστικού Καταστήματος, έχει εκκινήσει σχετική πειθαρχική διαδικασία για τους εικονιζόμενους κρατούμενους».

Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα Social Media

«Η απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών σε όσους παραβαίνουν τους νόμους και τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, αποτελεί για την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μια διαρκεί διαδικασία για τη διασφάλιση του θεμελιώδους στόχου της τήρησης της νομιμότητας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις