Ελλάδα

Κορυδαλλός: Χειρόφρενο στη δράση 42χρονου που έκλεβε αυτοκίνητα – Φωτογραφίες από τα κλεμμένα ΙΧ

Συνελήφθη στον Κορυδαλλό ένας 42χρονος μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνέλαβαν στον Κορυδαλλό τον 42χρονο. Ο συλληφθείς κατηγορείται για «διακεκριμένες κλοπές οχημάτων κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια».

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται και άλλοι δύο συνεργοί του, ένας 30χρονος αλλοδαπός και ένας 40χρονος Έλληνας.

Το απόγευμα της Πέμπτης (12.01.2023), ο 42χρονος εντοπίστηκε να περιεργάζεται αυτοκίνητο στην περιοχή του Κορυδαλλού. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας όπου και συνελήφθη.

Φωτογραφίες της ελληνικής αστυνομίας από τα κλεμμένα: 

KLOPES AFTOKINITON ASTYNOMIA

KLOPES AFTOKINITON ASTYNOMIA

KLOPES AFTOKINITON ASTYNOMIA

KLOPES AFTOKINITON ASTYNOMIA

KLOPES AFTOKINITON ASTYNOMIA

Όπως προέκυψε από την έρευνα η εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε τη δραστηριότητα της τουλάχιστον από το 2021.

Συγκεκριμένα τα μέλη της με τη χρήση ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως διαγνωστικά που συνδέονται στις πόρτες οχημάτων, τροχούς κοπής μετάλλων, φιάλες οξυγόνου κ.α., αφαιρούσαν κυρίως σταθμευμένα αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ακολούθως, τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία των Νοτίων Προαστίων ή της Δυτικής Αττικής. Μετά από λίγο καιρό και αφού τα κλεμμένα οχήματα δεν είχαν εντοπιστεί, τα μετέφεραν σε χώρους στάθμευσης στην περιοχή της Πετρούπολης.

Στη συνέχεια, είτε τα εξήγαγαν στο εξωτερικό, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου και τα έθεταν ξανά στην κυκλοφορία, είτε αφαιρούσαν και επαναχρησιμοποιούσαν σε άλλα οχήματα τα εξαρτήματά τους.

Μετά από έρευνες στην κατοχή του κατηγορούμενου, σε σπίτια και σε διάφορους χώρους στάθμευσης στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι και στο Ίλιον βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

* 5 κλεμμένα αυτοκίνητα

* 1 μοτοσικλέτα

* Κλεμμένος κινητήρας

* Κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας

* 3 τιμόνια αυτοκινήτων

* Πλήθος ανταλλακτικών αυτοκινήτων και εξαρτημάτων

* 54 φυσίγγια 

* 260 ευρώ

* 4 κινητά τηλέφωνα.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής οκτώ περιπτώσεις κλοπών από τις περιοχές της Πεύκης, της Κηφισιάς, της Γλυφάδας, του Κερατσινίου, του Χαλανδρίου, του Πειραιά, των Πατησίων και της Βούλας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη 45χρονος που πυροβόλησε τέσσερις ανήλικους στο Αίγιο - «Ο γιος μου έχει 15 σκάγια στο πόδι» λέει ο πατέρας του ενός
«Ο δικός μου γιος θα μπει αύριο για χειρουργείο. Δεν κατάλαβαν τι έχει γίνει καθόλου», είπε ο πατέρας του 15χρονου θύματος που δέχτηκε πυρά από την καραμπίνα του 45χρονου
Περιπολικό
Λύκος επιτέθηκε σε παρέα περιπατητών ανάμεσα σε Κρυονέρι και Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου
Ο δήμος Αχαρνών συστήνει προσοχή στους εκδρομείς να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας, να μην τρέχουν σε περίπτωση συνάντησης με το ζώο αλλά να προσπαθούν να το απωθήσουν με έντονες φωνές και θόρυβο
Λύκος
Καρυστιανού για τις εκταφές των σορών των θυμάτων των Τεμπών: «Απόλυτη ύβρις, κανείς δεν θα ακουμπήσει τον τάφο των παιδιών»
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άρειος Πάγος παρεμβαίνει για να "στηρίξει" ανακριτές και εισαγγελείς, που έχουν επιστρατευθεί για τη συγκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα των Τεμπών» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 19