Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κως – Δολοφονία Αναστάζια: Δεν «μιλούν» τα δείγματα DNA από τη σορό της

Κως – Δολοφονία Αναστάζια: Δεν «μιλούν» τα δείγματα DNA από τη σορό της

Σε αδιέξοδο είναι οι αρχές με τα δείγματα DNA από τη σορό της Αναστάζια, που δολοφονήθηκε στην Κω

Το πτώμα της 27χρονης βρέθηκε σε κακή κατάσταση και σε προχωρημένη σήψη και -όπως μετέδωσε η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου- το DNA που συνέλεξαν τα εργαστήρια από τα νύχια της άτυχης γυναίκας δεν ήταν αρκετό για να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας, ενώ και το DNA που συλλέχθηκε από τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, ήταν 6 μέρες μετά το έγκλημα, οπότε δεν διευκόλυνε τις έρευνες.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα δείγματα του DNA δε «μιλούν», η υπόθεση έχει δέσει, με καταλυτικό στοιχείο τα νέα βίντεο, αλλά και τα κινητά τόσο του δράστη, όσο και της Αναστάζια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο “Live News”, ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός κατάφερε να σβήσει δεδομένα από το κινητό του, το οποίο ανά τακτικά χρονικά διαστήματα το έβαζε σε λειτουργία πτήσης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός ύποπτος φαίνεται να έψαχνε στο διαδίκτυο εφαρμογές που διαγράφουν από την κάρτα μνήμης τις διαδρομές που έχει κάνει ο κάτοχος ενός κινητού.

Ωστόσο, αυτό που δεν ήξερε ο φερόμενος δράστης είναι ότι η αστυνομία έχει την δυνατότητα να ανακτά οποιαδήποτε σβησμένα αρχεία.

«Είναι τόσα τα στοιχεία που φωτογραφίζουν τον άνθρωπο αυτό ως δράστη της ανθρωποκτονίας που νομίζω ότι δεν χωράει καμία αμφιβολία», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο. Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία επικοινωνία πριν αποχωρήσουν από το σπίτι και μία επικοινωνία μετά. Για την μετά επικοινωνία δεν είμαστε σε θέση να πούμε ποιος το έκανε, η κοπέλα ή ο 32χρονος».

Και κατέληξε: «Προσπάθησε με κάθε τρόπο να βγει από το κάδρο των υπόπτων, μέσω του κινητού του τηλεφώνου».

«Κλειδί» στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας ήταν τα νέα βίντεο που ήρθαν στα χέρια των Αρχών και τα οποία δείχνουν τι έγινε το μοιραίο βράδυ, όπου η άτυχη 27χρονη βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Ειδικότερα, οι Αρχές βρήκαν βίντεο στο οποίο φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας να φεύγει από το σπίτι που διέμενε, μαζί με το θύμα, με κατεύθυνση προς το σημείο που η Αναστάζια εντοπίστηκε νεκρή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο βίντεο φαίνεται ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές να φεύγει μαζί με την 27χρονη, να επιστρέφει έπειτα από μερικές ώρες μόνος, να ξαναφεύγει από το σπίτι προς τον ίδιο προορισμό και να γυρίζει τελικά, πάλι μόνος του, τα ξημερώματα.

Στην εκπομπή “Tlive” της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησε η μάρτυρας που διαθέτει κάμερα ασφαλείας στο οίκημά της και όσα κατέγραψε βοήθησαν στη λύση του μυστηρίου. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις