Ελλάδα

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα μπουν πλευρικά διόδια στον κόμβο της Βαρυμπόμπης – Δεν θα γίνει ανισόπεδος κόμβος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα μπουν διόδια, καθώς κι ότι δεν θα γίνει ο ανισόπεδος κόμβος στη Βαρυμπόμπη, έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ανέδειξε την πολιτική υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του κόμβου της Βαρυμπόμπης.

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι η Κυβέρνηση έδωσε τριετή αναστολή στην υλοποίηση των πλευρικών σταθμών διοδίων των Κόμβων Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, καθώς και του Μετωπικού Σταθμού Διοδίων Σχηματαρίου, ενώ παράλληλα προχωρά τις διαδικασίες για το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων, όπου θα υπάρχει η λεγόμενη αναλογική χρέωση.

«Μάχη» με ΣΥΡΙΖΑ

«Αναστολή των διοδίων, μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός των αναλογικών διοδίων. Δεν θα μπουν πλευρικά διόδια», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, λήγοντας έτσι οριστικά το ζήτημα των διοδίων. Υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση παραχώρησης μετά «την εποχή της τρέλας Βαρουφάκη και των capital controls», είχε υπογράψει το 2018 περιβαλλοντικούς όρους με πλευρικά διόδια, και είχε δώσει εν συνεχεία επίσης αναστολή, αλλά χωρίς να λύσει ποτέ το θέμα οριστικά, αφού δεν προχώρησε στα ηλεκτρονικά/ αναλογικά διόδια. Επισήμανε άλλωστε ότι για αυτό το λόγο την ερώτηση του κ. Σκουρλέτη δε συνυπέγραψαν ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Φάμελλος.

«Στην τροποποίηση και την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης είχατε τη δυνατότητα να πείτε να μην μπουν διόδια στη Βαρυμπόμπη. Το κάνατε; Όχι. Ούτε αυτό κάνατε. Αλλά έρχεστε εδώ και κατηγορείτε την Κυβέρνηση που έχει βρει λύση», τόνισε ο κ. Καραμανλής. Υπενθύμισε άλλωστε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε διόδια στην Εγνατία και τώρα θέλει να κάνει και μαθήματα στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχετε το πολιτικό θράσος να έρχεστε εδώ και να μιλάτε για άκρατο νεοφιλελευθερισμό εσείς που κάνατε το Υπερταμείο και πουλήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκατομμύρια ευρώ, πέντε εκατομμύρια λιγότερα από όσα παίρνει από το ελληνικό Δημόσιο για τις άγονες γραμμές», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

«Δεν δώσαμε εμείς πανωπροίκια στους εργολάβους, όπως έδωσε η δική σας Κυβέρνηση 750 εκατομμύρια ευρώ», είπε επίσης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. «Στην αριστερά έχετε πολύ καλή σχέση με τα παραμύθια», συνέχισε, σχολιάζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον ορθό λόγο.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε επίσης ότι δεν θα γίνει ανισόπεδος ο κόμβος στη Βαρυμπόμπη, καθώς διαφωνούν οι τοπικοί φορείς, με τους οποίους έχει μιλήσει επανειλημμένως και ο ίδιος και οι Γενικοί Γραμματείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ανέφερε ότι η προσωπική του άποψη είναι πως αυτό είναι λάθος, ωστόσο θα σεβαστεί την άποψη της τοπικής κοινωνίας.

Κλείνοντας λοιπόν επανέλαβε ότι δεν θα μπουν διόδια στη Βαρυμπόμπη και δεν θα γίνει ανισόπεδος κόμβος, τονίζοντας ότι πρέπει: «Να βάλουμε μία τελεία στο πολιτικό ψεύδος και την πολιτική απάτη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στα Μέγαρα: Νύχτα αγωνίας για Κανδήλι, Κρύο Πηγάδι, Άγιο Νεκτάριο και Λούμπα Βιλίων – Αντιπυρικές ζώνες και 112 για εκκενώσεις 4 περιοχών
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες πριν ξημερώσει, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης
Φωτιά στα Μέγαρα
Φραγκούλης για τραγωδία στην Ψάθα: «Έλειψε ο συντονισμός των ελικοπτέρων – Δεν επιτρέπεται να επιχειρούν ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο ρίψης νερού»
Ο πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων Παντελής Φραγκούλης αναλύει τα πρώτα στοιχεία της τραγωδίας και εξηγεί τι, κατά την εκτίμησή του, μπορεί να οδήγησε στη σύγκρουση των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων
Ελικόπτερο 25
Δολοφονία στην Κυψέλη: Ο 26χρονος σκότωσε την Βρετανίδα επειδή «ήθελε να κάνει τη σύντροφό του χριστιανή» – Η μαρτυρία «κλειδί»
Η σύντροφος του δράστη κατέθεσε στις αρχές ότι ο 26χρονος της αποκάλυψε ότι σκότωσε την Βρετανίδα «επειδή πίστευε πως θέλει να την κάνει χριστιανή»
Η 38χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Κυψέλη 15