Ελλάδα

Κώστας Τσιάρας: Θα κάνουμε αλλαγές στη Δικαιοσύνη απαντώντας σε προβλήματα που λιμνάζουν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Επιχειρούμε ένα συνολικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στο χώρο της δικαιοσύνης για να πετύχουμε τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό, απαντώντας σε παθογένειες και προβλήματα που λιμνάζουν, αλλά και για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στη κοινωνία ότι η προσπάθεια είναι συνολική και γίνεται από όλους μας».

Αυτά είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας κατά τη διάρκεια του αγιασμού στα δικαστήρια της Λάρισας. Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζονται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τονίζοντας ότι «είναι μεγάλη ανάγκη να επισπεύσουμε την πιλοτική δίκη». Τόνισε δε ότι «η πιλοτική δίκη η οποία προβλέπεται, θα λειτουργήσει κυρίως υπέρ των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι έρχονται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αλλά και αλλαγές στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Επίσης είπε ότι φέτος θα ολοκληρωθεί το πλαίσιο νομοθετικών παρεμβάσεων με τον νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών.

«Επιχειρούμε με αυτόν τον τρόπο να αναμορφώσουμε ουσιαστικά και να εκσυγχρονίσουμε το νομοθετικό πλαίσιο που έχει ανάγκη το δικαστικό σύστημα», τόνισε ο υπουργός για να επισημάνει πως «σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει όλοι να βρισκόμαστε από την ίδια πλευρά».

Μιλώντας για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων των δικαστηρίων σε Λάρισα και Καρδίτσα, ο υπουργός είπε πως «είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της προσπάθειας για την ενεργειακή αναβάθμιση των δικαστηρίων».

«Είναι μια πρωτοποριακή κοινή δράση του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας με αποτέλεσμα να εκπονήσουμε σε πολύ ταχύ χρόνο τις απαραίτητες μελέτες και να ενταχθεί από την άλλη πλευρά στο αναμορφωμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η ενεργειακή αναβάθμιση των δύο ιστορικών δικαστικών κτιρίων», είπε καταλήγοντας ο κ. Τσιάρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέλιος Κούλογλου μηνύει την ισραηλινή εταιρεία NSO για παρακολούθησή του με το παράνομο λογισμικό Pegasus 
Η μήνυση στρέφεται σε βάρος των υπευθύνων της ισραηλινής κατασκευάστριας εταιρίας – Μεταξύ των αδικημάτων που περιλαμβάνονται είναι κακουργηματικού χαρακτήρα
Στέλιος Κούλογλου
Εφιαλτικές στιγμές για 34χρονη στο κέντρο της Αθήνας – Ντελιβεράς της επιτέθηκε και την βίασε μέσα στο AirBnb ενώ κοιμόταν
Ο δικηγόρος της 34χρονης, Τέλλος Αγαπηνός, μιλά στο newsit.gr καταγγέλλοντας πως η εταιρεία αρνείται να γνωστοποιήσει τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη
Sad woman sitting alone, woman on the bed, stress, suicidal thoughts, human trafficking 5
Εικόνες καταστροφής στην πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία μετά τη φωτιά - Βίντεο με τις φλόγες να «ξεπηδούν» από τα διαμερίσματα
Παραμένουν άγνωστα τα αίτια της φωτιάς που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές τόσο στην καφετέρια όσο και στο κτίριο - Πρόλαβαν να εκκενώσουν άμεσα οι ένοικοι
Νέα Ιωνία: Εικόνες καταστροφής στην πολυκατοικία μετά τη φωτιά – Βίντεο με τις φλόγες να «ξεπηδούν» από τα διαμερίσματα