Σάββατο, 24 Φεβ.
18oC Αθήνα

Κώστας Βουτσάς: Το βιβλίο παρακαταθήκη προς τις 3 κόρες του

Κώστας Βουτσάς: Το βιβλίο παρακαταθήκη προς τις 3 κόρες του

Μπορεί η σχέση του Κώστα Βουτσά με τις τρεις πολυαγαπημένες τους κόρες είναι λίγο πολύ γνωστή, ωστόσο αυτό που μόνο οι λάτρεις του βιβλίου γνωρίζουν, είναι πως τον Απρίλιο του 2013 ο αγαπημένος ηθοποιός είχε συγγράψει ένα βιβλίο με σκέψεις του χαρισμένες στα τρία καμάρια, μέχρι τότε, της ζωής του Σάντρα, Θεοδώρα και Νικολέτα.

Το βιβλίο αποτελεί παρακαταθήκη προς τις κόρες του, Σάντρα από το γάμο του με την Έρρικα Μπρόγιερ, Θεοδώρα και Νικολέτα από το γάμο του με την Θεανώ Παπασπύρου.

Το βιβλίο έχει τίτλο «Τη στιγμή που νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα, παύεις να σκέφτεσαι. Σκέψεις χαρισμένες στις κόρες μου» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη.

Click4More Δάκρυα για τον άνθρωπο που σκόρπισε απλόχερα γέλιο – Θρήνος για τον σπουδαίο Κώστα Βουτσά 

Ουσιαστικά είναι μια συλλογή σκέψεων του σπουδαίου μας ηθοποιού με ρητά και γνωμικά που βγήκαν από τον τρόπο σκέψης του και από τις εμπειρίες του, γιατί ως γνωστόν ο Κώστας Βουτσάς λάτρευε πάνω απ’ όλα το δώρο της ίδιας της ζωής και το διατυμπάνιζε όπου κι αν βρισκόταν.

Στον πρόλογου του βιβλίου αναφέρει : «Αυτά που γράφω δεν είναι για βραβείο βέβαια. Έτσι έτυχε και τα σκέφτηκα στα 80 χρόνια μου. Αν κάποια απ’ όλα δεν σας ικανοποιούν, συγχωρέστε με… Δεν το έκανα επίτηδες».

Μερικές από τις σκέψεις του Κώστα Βουτσά προς τις κόρες του:

«Κόρες μου, όποια γνώση αποθηκεύσεις στο μυαλό είναι περιουσία που κανείς δεν πρόκειται να στη δεσμεύσει. Γι’ αυτό, όσο περισσότερη γνώση αποθηκεύσεις στο μυαλό σου τόσο πιο πλούσιος θα είσαι ή ελεύθερος!»

«Κόρες μου, Να προσπαθείτε για το ακατόρθωτο, μόνο έτσι αξίζει η ζωή… Και χιούμορ, χιούμορ. Γιατί μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη!»

Click4More «Ως κι ο Χάρος φοβήθηκε – Απέδειξε το μεγαλείο του»: Το σπαρακτικό αντίο της Αλίκης Κατσαβού στον Κώστα Βουτσά 

«Κόρες μου, Μην πολεμάτε για να ηττηθείτε, αλλά για να νικήσετε. Η νίκη αξίζει!»

«Οι νικητές δεν τα παρατάνε ποτέ!». Τι σημαίνει κουλτούρα: «Να πρωτοπορείς, να καινοτομείς, να αμφισβητείς, να έρχεσαι σε ρήξη με την οποιαδήποτε εξουσία και κατεστημένο, να αναζητάς διαρκώς. Αυτό είναι κουλτούρα! Να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα… Αυτό είναι κουλτούρα!… Όποιες κι αν είναι οι συνέπειες!».

«Να μαγεύεις και τέλος».

Στο οπισθόφυλλο μάλιστα του βιβλίου η κόρη του Θεοδώρα Βουτσά είχε γράψει για τον πατέρα της:

“Ο πατέρας μου είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος. Στο σπίτι όμως δε μας άφησε ποτέ να καταλάβουμε τη δύναμή του. Δε μας έλεγε τι να κάνουμε και δε μας έδινε συμβουλές. Ήταν, και είναι ακόμα, πολύ διακριτικός μαζί μας. Σε περιστάσεις που χρειαζόμασταν την καθοδήγησή του συζητούσε μαζί μας και μας έλεγε τις σκέψεις του πάνω στο θέμα.

Click4More Κώστας Βουτσάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον “αιώνιο έφηβο”

Πίστευε στην κρίση μας και στον τρόπο που μας μεγάλωσε και μας άφηνε να χρησιμοποιήσουμε εμείς όπως πιστεύαμε καλύτερα την πληροφορία που μας έδωσε. Μερικές φορές τον ακούγαμε… άλλες όχι. Η πείρα δε μεταδίδεται και δεν αγοράζεται. Οι σκέψεις όμως που προέρχονται από την πείρα μπορούν να εμπνεύσουν και να ανοίξουν παράθυρα όταν οι πόρτες έχουν κλείσει.

Αυτές είναι οι σκέψεις του πατέρα μου, ενός ανθρώπου που λατρεύει τη ζωή. Είναι δώρα που μας έκανε, δώρα που μας βοήθησαν να βλέπουμε τη ζωή αλλιώς. Εύχομαι να σας εμπνεύσουν για τη δημιουργία δικών σας σκέψεων, που θα δωρίσετε σε άλλους και θα συνεχίσετε τον κύκλο…”

«Κόρες μου, Να προσπαθείτε για το ακατόρθωτο, μόνο έτσι αξίζει η ζωή… Και χιούμορ, χιούμορ. Γιατί μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη!».

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις