Παρασκευή, 10 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κοτανίδου: Δώρον άδωρον τα επιπλέον μέτρα αν δεν τηρούμε τα προηγούμενα (video)

Κοτανίδου: Δώρον άδωρον τα επιπλέον μέτρα αν δεν τηρούμε τα προηγούμενα (video)

Την ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής επισημαίνει η κ. Αναστασία Κοτανίδου για τα μέτρα κατά του κορονοϊού που λαμβάνονται από την κυβέρνηση κατόπιν εισήγησης των ειδικών.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική και τα μέτρα της κυβέρνησης, η επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού και Ανάπτυξης ΜΕΘ Αναστασία Κοτανίδου επισημαίνει: “Δώρον άδωρον τα επιπλέον μέτρα, αν δεν τηρούμε τα ήδη υπάρχοντα”.

Στο μεταξύ, “έκρηξη” κρουσμάτων του Covid – 19 καταγράφηκε ξανά στη χώρα την Τετάρτη (16.09.2020), με 312 νέα, από τα οποία 27 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

Παράλληλα, σημειώθηκαν τρεις ακόμη θάνατοι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 316. Την ίδια στιγμή, μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι διασωληνωμένοι οι οποίοι ανέρχονται, πλέον, σε 67.

Clik4more: Κορονοϊός: Πρωτεύουσα των κρουσμάτων η Αττική  Ακόμη 174 σήμερα

Η κ. Κοτανίδου, ερωτηθείσα για την πιθανότητα να “μπλοκάρει” το σύστημα υγείας, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο οι πολίτες εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

“Το αν θα φρακάρουν οι εντατικές για τον covid εξαρτάται από το αν θα τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει τόσο καιρό”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

“Το να παίρνουμε νέα μέτρα και να μην τηρούμε αυτά που ήδη υπάρχουν είναι δώρον άδωρον”, πρόσθεσε με νόημα.

Σημείωσε, δε, ότι η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων έχει ανέβει σημειώνοντας ότι αυτό ήταν κάτι που οι ειδικοί είχαν επισημάνει εξαρχής: “Τα κρούσματα αυτή την στιγμή μοιράζονται μεταξύ των ανθρώπων 35 – 45 ετών και 65 – 80 χρόνων”.

“Αυτή την στιγμή στις ΜΕΘ η πλειονότητα των ασθενών που μπαίνει είναι άνω των 65 ετών. Υπήρχε ένα διάστημα που είχαμε πιο νέους μέσα στις Μονάδες οι οποίοι πήγαν καλά και πλέον έχουμε μια αύξηση του ορίου ηλικίας”, τόνισε.

Κλείνοντας, επέστησε την προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων: “Να συμμορφωθούμε στα ήδη υπάρχοντα μέτρα και θα δούμε στην πορεία αν θα χρειαστούν επιπλέον”.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της Αναστασίας Κοτανίδου στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο:

πηγή: Mega

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις