Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κούγιας για καταδίωξη στο Πέραμα: Βαλλιστική και DNA έδειξαν πως οδηγός ήταν ο νεκρός 18χρονος

Κούγιας για καταδίωξη στο Πέραμα: Βαλλιστική και DNA έδειξαν πως οδηγός ήταν ο νεκρός 18χρονος

Οι ισχυρισμοί των επτά αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, τον περασμένο Οκτώβριο, επιβεβαιώνονται από τη βαλλιστική και το DNA, λέει ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας. Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι το μοιραίο αυτοκίνητο οδηγούσε ο 18χρονος Ρομά που έπεσε νεκρός.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας, χθες (10.01.2022) παραδόθηκαν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση για την καταδίωξη στο Πέραμα «αφενός μεν η βαλλιστική έκθεση, αφετέρου δε τα αποτελέσματα της εξετάσεως DNA».  

Σύμφωνα με τον συνήγορο των αστυνομικών, από τα στοιχεία αυτά «με πανηγυρικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν μέχρι τη μικρότερη λεπτομέρεια οι ισχυρισμοί των 7 αστυνομικών, αφού διεπιστώθη, ότι οι κηλίδες αίματος, οι οποίες ανεβρέθησαν στην θέση του οδηγού, ανήκαν όλες στον νεαρό Ρομά που έχασε τη ζωή του και ουδεμία σχέση είχαν με το DNA  του Ρομά, τον οποίον παρουσίασαν οι δύο δικηγόροι των τριών Ρομά και των οικογενειών τους».

Υπενθυμίζεται ότι στις απολογίες τους οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ο 18χρονος που έπεσε νεκρός από τα πυρά τους στο Πέραμα ήταν κι εκείνος που οδηγούσε το κλεμμένο αυτοκίνητο. Οι δικηγόροι των τριών Ρομά, όμως, υποστήριξαν ότι οι αστυνομικοί έλεγαν ψέματα και πως οδηγός δεν ήταν ο άτυχος 18χρονος αλλά ένα άλλο άτομο, το οποίο εμφανίστηκε στην ανακρίτρια την ημέρα της απολογίας των αστυνομικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις