Ελλάδα

Κούγιας στο Live News για την δίκη Τοπαλούδη: «Υπήρχε αίμα στο ταβάνι» (video)

Στην εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, μίλησε το απόγευμα της Τρίτης, 12.05.2020, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, αναφορικά με την πολύκροτη δίκη που συνεχίζεται.

«Είναι μια περίεργη δίκη. Πρέπει να πούμε ότι είναι μια υποδειγματική δίκη σε ό,τι αφορά στο σεβασμό των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Ξεκινήσαμε 20 Ιανουαρίου και φτάσαμε στο σημείο να προσευχόμαστε όλοι να μην συμβεί κάτι απρόοπτο γιατί στις 2 Ιουνίου εκπνέει το 18μηνο», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Η υπόθεση Τοπαλούδη και οι κατηγορούμενοι

«Τα κεντρικά πρόσωπα σε μια ποινική δίκη είναι οι κατηγορούμενοι. Αυτοί έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Αν μου λέγατε να προβλέψω την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων πριν τη δίκη θα μπορούσα. Όμως σε αυτή τη δίκη έχει καταργηθεί κάθε κώδικας υπερασπιστικής γραμμής», πρόσθεσε.

«Εκείνο που διερευνά το δικαστήριο είναι ποια είναι η προσωπικότητα των κατηγορουμένων. Πρέπει να αποφασίσει το δικαστήριο αν είναι ένοχοι, αν είναι επικίνδυνοι για την κοινωνική ειρήνη, και για πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται να σωφρονιστούν, ώστε όταν επανέλθουν να μην είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία», τόνισε ο ίδιος.

Click4more: Ελένη Τοπαλούδη: Ισοπέδωσε τον 21χρονο κατηγορούμενο η εισαγγελέας – Αμετανόητοι και οι δυο δράστες

«Σήμερα η διερεύνηση από την εισαγγελέα, είναι αν υπάρχει συμπεριφορά παράνομη και άλλων ανθρώπων του περιβάλλοντος των δύο δραστών. Είναι μια περίεργη υπόθεση. Ξεκίνησε η όλη δίκη με έλλειψη σεβασμού προς το θύμα. Αν είχε επιζήσει θα είχε προβλήματα κινητικά. Οι φωτογραφίες και τα αντικειμενικά ευρήματα, αποκάλυψαν ότι παρότι έγινε επιμελημένη δουλειά να πλυθούν όλα – πράγμα που είναι αδύνατον να έκαναν οι κατηγορούμενοι μόνοι τους – υπήρχε αίμα στο ταβάνι. Αυτή είναι μια πανελλήνια δίκη. Η ελληνική κοινωνία δεν έχει συνηθίσει σε αυτές τις ακραίες συμπεριφορές», επεσήμανε στη συνέχεια.

Ο κ. Κούγιας σχολίασε και την υπόθεση του παιδεραστή στην Κρήτη αλλά και του βιαστή στην Κέρκυρα, και σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι «σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, όσα χρόνια και να σου επιβάλλονται, τα εκτιτέα χρόνια είναι 24. Είναι παγκόσμια νομοθεσία όπου δεν υπάρχει η ποινή του θανάτου».

Δείτε όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση Τοπαλούδη

Πηγή: Live News.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός 27χρονος από το Πακιστάν από επίθεση με μαχαίρι στη Βοιωτία - Ένας τραυματίας και μία σύλληψη
Τα δύο θύματα είχαν επισκεφθεί το σπίτι των φερόμενων δραστών όπου δέχθηκαν την επίθεση, ο 27χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα στον θώρακα, ενώ ο 30χρονος δέχθηκε μαχαιριά στο χέρι
Close-up of a young man's hand with a knife, a big blade. Arrogance and violence among young people. Shallow depth of focus.
Ξεκίνησε η δίκη του πρώην Πρύτανη ΟΠΑ που του κρέμασαν ταμπέλα στο λαιμό – «Τρομακτική επίθεση που δε θέλω να θυμάμαι», κατέθεσε ο Δημήτρης Μπουραντώνης
«Με πιάσανε και αντιστάθηκα, έβαλαν την ταμπέλα με τη βία, τρεις με είχαν ακινητοποιήσει πιάνοντάς με από τον λαιμό και ένας τέταρτος με έβγαλε φωτογραφία» κατέθεσε ο πρώην Πρύτανης
Ο πρώην Πρύτανης του ΟΠΑ, Δημήτρης Μπουραντώνης
Πώς ξεκίνησε ο άγριος καβγάς στην Αχαρνών – Τα δύο μαχαίρια που είχε ο 70χρονος στο αυτοκίνητό του
Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του 70χρονου εντοπίστηκαν δύο μαχαίρια, το ένα από αυτά που είχε συνολικό μήκος 20 εκατοστά, ενώ το δεύτερο βρέθηκε στο ντουλαπάκι του συνοδηγού
Πώς ξεκίνησε ο άγριος καβγάς στην Αχαρνών – Τα δύο μαχαίρια που είχε ο 70χρονος στο αυτοκίνητό του
11