Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κουλές Απτέρας: Το φρούριο δίπλα στο χωριό – φάντασμα της Κρήτης

Κουλές Απτέρας: Το φρούριο δίπλα στο χωριό – φάντασμα της Κρήτης

Η Κρήτη αποτελεί από μόνη της έναν προορισμό που μπορεί να σε κρατήσει εκεί για μέρες και πάντα να ανακαλύπτεις κάτι νέο και συναρπαστικό που σε κάνει να μην θες να αποχωριστείς το νησί.

Παρόλο που έχει ταυτιστεί στις καρδιές των επισκεπτών με το καλοκαίρι, μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά ότι απολαμβάνουν εξίσου πολύ αν και με διαφορετικό τρόπο τις διακοπές τους εκεί όσοι πηγαίνουν το χειμώνα.

Γιατί είναι το νησί που όχι μόνο συνδυάζει βουνό και θάλασσα αλλά ταυτόχρονα προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες, φιλοξενία, πολλά αξιοθέατα, γαστρονομικές απολαύσεις και δυνατότητα να επισκεφθείς σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους. Ένα από τα όχι και τόσο γνωστά μέρη που σου προτείνουμε να βάλεις στη λίστα σου στο επόμενο ταξίδι σου στην Κρήτη είναι το φρούριο Κουλές Απτέρας στα Χανιά.

Ένα εντυπωσιακό οικοδόμημα με αρχιτεκτονική περασμένων αιώνων και μεγάλη ιστορία. Βρίσκεται δεν πολύ κοντά σε ένα έρημο και διάσημο χωριό της Κρήτης. Μπορείς, λοιπόν, να συνδυάσεις με αυτό τον τρόπο την επίσκεψή σου.

Το φρούριο Κουλές Απτέρας κατασκευάστηκε για αμυντικούς λόγους αλλά και για έλεγχο της περιοχής όπως συνέβη με πολλά κάστρα που κατασκευάστηκαν από τους Οθωμανούς. 

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις