Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κούρεμα καταθέσεων: Βαρουφάκης: Οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη!

Πηγή Eurokinissi
Πηγή Eurokinissi

Παρά τη βόμβα των Financial Times για σχέδιο με κούρεμα καταθέσεων ο Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει πως οι τράπεζες θα ανοίξουν κανονικά την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα, ενώ κατηγορεί τους δανειστές για τρομοκρατία.

Πιστέψτε με την Τρίτη θα ξανανοίξουν οι τράπεζες” δηλώνει εμφατικά στην ισπανική El Mundo ο Γ. Βαρουφάκης, που και να θέλει να τον πιστέψει κανείς δυσκολεύεται, και μετά τις παλαιότερες δηλώσεις του αλλά και γιατί στη συγκεκριμένη συνέντευξη επιτίθεται στους δανειστές, με τους οποίους διαπραγματεύεται και φτάνει στο σημείο να τους χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

Το απίστευτο είναι πως ο Γ. Βαρουφάκης εκτιμά πως οι τράπεζες θα ανοίξουν όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
”Την Τρίτη οι τράπεζες θα ξανανοίξουν πιστέψτε με. Οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης ελπίζουν σε ένα ”ναι” στο δημοψήφισμα αυτό είναι ξεκάθαρο. Εάν το καταφέρουν την επόμενη μέρα ο Μάριο Ντράγκι (της ΕΚΤ) θα πατήσει το κόκκινο κουμπί, η γραμμή ρευστότητας του ELA θα επιστρέψει και οι τράπεζες θα ανοίξουν.
Εάν κερδίσει το ”όχι” παρά τις απειλές με τις οποίες προσπαθεί να επηρεάσει την ψηφοφορία ο Τσίπρας θα πάει εσπευσμένα στις Βρυξέλλες, θα έλθει σε συμφωνία και οι τράπεζες θα ανοίξουν και σε αυτή την περίπτωση”.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως θα παραιτηθεί εαν υπερισχύσει το ”ναι” στο δημοψήφισμα, όμως αρνήθηκε να απαντήσει εαν θα παραιτηθούν και άλλοι υπουργοί.

Και αμέσως μετά εξαπέλυσε επίθεση κατά των δανειστών, πως είναι δηλαδή τρομοκράτες και πως δεν τους αρέσει η δημοκρατία.
‘Γιατί μας ανάγκασαν να κλείσουμε τις τράπεζες; Για να γεμίσουν τον κόσμο με φόβο. Κι όταν σπέρνεις τον φόβο αυτό λέγεται τρομοκρατία. Αλλά πιστεύω ότι ο φόβος δεν θα κερδίσει.
Το πρόβλημα είναι ότι στην Ε.Ε. δεν αρέσει η δημοκρατία. Κι αυτό που έκανε η Ευρώπη ήταν να μας αρνηθεί μια μικρή παράταση του προγράμματος και να μας επιτρέψει να κάνουμε το δημοψήφισμα με ηρεμία, με ανοιχτές τράπεζες. Αλλά όχι μας υποχρέωσαν να τις κλείσουμε
”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε