Ελλάδα

«Κόβουν» τα τηλεφωνήματα μίσους του Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (07.10.2021) από την ημέρα που η Δικαιοσύνη έκρινε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση. Από τις φυλακές Δομοκού, όμως, ο Ηλίας Κασιδιάρης συνεχίζει τα κηρύγματα μίσους.

Ο άλλοτε υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο των φυλακών Δομοκού για να τηλεφωνεί σε οικείο του πρόσωπο, το οποίο ηχογραφεί τις ομιλίες του. Παράλληλα, ο Ηλίας Κασιδιάρης τηλεφωνεί σε ομοϊδεάτης του και μιλά σε συγκεντρώσεις ακροδεξιών σαν… να είναι εκεί.

Όλα αυτά έφτασαν στις αρχές και η γγ Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, εισηγήθηκε στο Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού να βρεθεί τρόπος ώστε να μπει «φραγμός» στα τηλεφωνήματα μίσους του Ηλία Κασιδιάρη.

Έτσι, αποφασίστηκε ο έλεγχος του κρατουμένου κάθε φορά που έχει τηλεφωνική επικοινωνία ή θα κάνει βιντεοκλήσεις ή skype. Η επικοινωνία, μάλιστα, θα του επιτρέπεται μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης, δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους.

«Σε αντίθετη περίπτωση αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία (συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων) και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης, εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος», αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών.

Ο στόχος είναι να σταματήσει ο άλλοτε Νο2 της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιεί το δικαίωμα στο τηλέφωνο της φυλακής για να μεταφέρει τα μισαλλόδοξα μηνύματά του.

Σημειώνεται ότι αν και είναι δικαίωμα ενός κρατούμενου να κάνει τηλεφωνήματα, όταν αυτά εμπίπτουν σε άρθρα του Ποινικού Κώδικα για υποκίνηση σε πράξεις μίσους και μισαλλόδοξα μηνύματα, το συμβούλιο των φυλακών μπορεί να παρέμβει.

Δεν αποκλείεται το ίδιο να γίνει και με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Πολύζου: «Όταν ο πατέρας σου σε κακοποιεί δεν ξέρεις που βαδίζεις, προσευχόμουν στον Θεό να με πάρει κοντά του»
«Δεν το είχα πει στη μητέρα μου. Πιστεύω πως το ήξερε. Εννοείται ότι ήταν συνένοχος. Εμένα αν ακουμπήσουν μια τρίχα από την κόρη μου θα "καθάριζα" οποιονδήποτε», εξομολογήθηκε ακόμα
Μαρία Πολύζου
«Κλείδωσε» η απόκτηση των ισραηλινών συστημάτων PULS για τον ελληνικό στρατό – Την Πέμπτη στην επιτροπή Άμυνας της Βουλής
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα εξοπλιστικά προγράμματα του Στρατού Ξηράς για την επόμενη δεκαετία, που αλλάζει τον ρόλο του Πυροβολικού
Puls 11
Σπίτι «κολαστήριο» στο Ηράκλειο για τα 8 ανήλικα παιδιά: Τους έδιναν ηρεμιστικά, τα χτυπούσαν, έφεραν και εγκαύματα
Η μητέρα και ο πατριός συνελήφθησαν άμεσα από τις αρχές και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση
istock