Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς στον Ευαγγελισμό: Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου (vids)

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς στον Ευαγγελισμό: Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου (vids)

Η πανδημία του κορονοϊού «λυγίζει» τα νοσοκομεία και έχει φέρει στα όρια του το σύστημα υγείας. Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν ακόμα και οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», σ’ ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. 

Υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή περιγράφουν εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία καθώς οι εισαγωγές και οι νοσηλείες συνεχώς αυξάνονται, ενώ κάποιες φορές οι ασθενείς δεν χωράνε και διακομίζονται αλλού. 

Click4more: Επιστράτευση γιατρών στην Αττική για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (22/3), ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού χαρακτήρισε την χθεσινή εφημερία ως μία ακόμα «μάχη». Όπως είπε ο κ. Μπουλπουσάκος, δεν υπάρχουν κρεβάτια ούτε στη Μονάδα ούτε για Covid. «Αν δε γινόντουσαν μεταφορές, δεν θα είχαμε κρεβάτια», σημείωσε. 

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν αναμονές για διασωληνωμένους, απάντησε πως «θα προσπαθήσουμε να απορροφήσουμε όλους τους διασωληνώνεμους».

Click4more: Βατόπουλος: Μια εβδομάδα ακόμα η πίεση στο ΕΣΥ – Έχουμε πόλεμο να βοηθήσουν όλοι

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου». Με αυτή τη φράση επέλεξε να περιγράψει το πώς βγαίνει η εφημερία στον Ευαγγελισμό, ο καρδιολόγος Γιώργος Φερεντίνος. 

Στην εφημερία που ολοκληρώνεται, όπως είπε στο MEGA, υπήρξαν 110 εισαγωγές non covid περιστατικών και 65 covid, οι ΜΕΘ και οι ΜΑΦ του νοσοκομείου είναι γεμάτες, ενώ 6-7 διασηλωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ. «Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη. Είδατε τις φωτογραφίες με τα ΕΚΑΒ που γίνονται τρένο για να διακομίσουν περιστατικά» υπογραμμίζει. 

Click4more: Lockdown: «Παγώνει» το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου – Το σχέδιο για τον επόμενο μήνα

Εξήγησε δε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τέτοια, που οι ασθενείς δεν χωράνε και διακομίζονται σε άλλα. «Ο Ευαγγελισμός όπως και άλλα μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου. Πολλές κλίνες έγιναν covid και άλλαξε ο ρόλος που επιτελούσαν προ της πανδημίας. Πιο επίκαιρο από ποτέ να μπουν στο παιχνίδι και τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία. Είναι κρίμα να βλέπουμε ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι σε ορόφους εκτός ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν νοσοκομεία με πλήρως επανδρωμένες μονάδες, με γιατρούς υψηλού επιπέδου, που θα μπορέσουν να έχουν φροντίδα που τους αξίζει. Θα έχουν πολύ καλύτερη εντός της ΜΕΘ, εκεί πρέπει να είναι ένα διασωληνωμένο περιστατικό» τόνισε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1 και MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις