Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Βατόπουλος: Μια εβδομάδα ακόμα η πίεση στο ΕΣΥ – Έχουμε πόλεμο να βοηθήσουν όλοι

Βατόπουλος: Μια εβδομάδα ακόμα η πίεση στο ΕΣΥ – Έχουμε πόλεμο να βοηθήσουν όλοι

Ξεκάθαρος τόσο για την πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία, όσο και για την κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή την απειλή επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών εμφανίστηκε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Τι είπε για τα σχολεία και το λιανεμπόριο.

Η εικόνα με τα ασθενοφόρα το ένα πίσω από το άλλο στην αυλή του Ευαγγελισμού το βράδυ της Κυριακής (21.03.2021) ήταν η απόλυτη εικόνα της κατάστασης «πολέμου» που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία. Οι εισαγωγές το Σαββατοκύριακο πλησίασαν τις 1.000 (!) και ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε αυτό που σκέφτονται όλοι για την εικόνα που «παίζει» παντού και σοκάρει.

Click4more Εφημερίες «πολέμου» στα νοσοκομεία – Σε απόγνωση οι Εντατικολόγοι για τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ

«Είναι η εικόνα της πανδημίας, των πολλών κρουσμάτων, των πολλών βαριών ασθενών» είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Βατόπουλος πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο. «Για περίπου μια εβδομάδα ακόμα θεωρώ ότι θα συνεχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα υγείας», σημείωσε.  

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών, ήταν σαφής: «έχουμε πόλεμο και πρέπει να βοηθήσουν όλοι». 

Με 2.000 κρούσματα δεν «ανοίγει» το λιανεμπόριο

Ο καθηγητής έκανε επίσης την εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη Δευτέρα (29.03.2021) με 2.000 κρούσματα. Εκτός κι αν γίνει με τέτοιο τρόπο που δε θα αυξήσει την κινητικότητα.

Όπως είπε, θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την Επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση, αλλά αυτή είναι μια απόφαση πολιτική.

«Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό, άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση κι ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», σημείωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος. 

Για τα self test εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι ένα μέτρο που θα λειτουργήσει, αν και όπως είπε, θα πρέπει να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση του κόσμου πώς θα το χρησιμοποιεί και τι θα κάνει εφόσον βγει θετικό. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις