Ελλάδα

“Κραυγή” αγωνίας από τους υπαλλήλους του ΕΣΡ

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν προς τους αρμόδιους πολιτειακούς θεσμούς οι υπάλληλοι του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με αφορμή τον νόμο 4387/2016 που αφορά στην απασχόληση συνταξιούχων στη Γενική Κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν οι υπάλληλοι του ΕΣΡ, η εφαρμογή του επιφέρει δραστική μείωση στο εισόδημα της πλειοψηφίας των μελών της ολομέλειας του ΕΣΡ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Αθ. Κουτρομάνο, έχει ήδη αποσταλεί έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής, με το οποίο του ζητείται αναδρομικά η επιστροφή χρηματικού ποσού ως «αχρεωστήτως καταβληθέντος». Όπως αναφέρεται στην επιστολή των υπαλλήλων, ο πρόεδρος του ΕΣΡ για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες του στην Αρχή, δεν έχει λάβει ακόμη καμία αμοιβή.

Ο σύλλογος υπαλλήλων του ΕΣΡ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να μείνει η Αρχή εκ νέου ακυβέρνητη, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, οι ως άνω θιγόμενοι αναμένεται να αποχωρήσουν, με συνέπεια να ναυαγήσουν όλες οι δρομολογηθείσες διαδικασίες, τόσο για την επικείμενη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, όσο και για την εν γένει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Για τον λόγο αυτό, καλούν τους πολιτειακούς θεσμούς να προχωρήσουν στην κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του προβλήματος.

Σημειώνεται ότι για τον λόγο αυτό, δεν συνήλθε σήμερα η διάσκεψη της ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τηρώντας στάση αναμονής για το θέμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εντοπίστηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του Σταύρου Γεωργίου - Νέο βίντεο με τον 28χρονο λίγο μετά τη δολοφονία του ποινικολόγου
Το βίντεο ντοκουμέντο με τον Αιγύπτιο να φεύγει από το δικηγορικό γραφείο του Σταύρου Γεωργίου και το ανοιχτό ενδεχόμενο εμπλοκής περισσότερων ατόμων στο έγκλημα
Ο 28χρονος Αιγύπτιος καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του ποινικολόγου του Σταύρου Γεωργίου
Μαφία της Κρήτης: Στο μικροσκόπιο των Αρχών ιατροδικαστής και τοξικολόγος – Ψευδείς γνωματεύσεις και εκβιασμοί
Οι εξελίξεις προέκυψαν έπειτα από νέες καταγγελίες πολιτών που είχαν πέσει θύματα εκβιασμών ή είχαν ζημιωθεί από τη δράση της οργάνωσης, με αποτέλεσμα να ανοίξουν νέοι κύκλοι ερευνών
Μαφία της Κρήτης: Στο μικροσκόπιο των Αρχών ιατροδικαστής και τοξικολόγος – Ψευδείς γνωματεύσεις και εκβιασμοί