Ελλάδα

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Ο Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ο νέος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας είναι ο νέος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού μετά τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο νέος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, είχε αναλάβει καθήκοντα ως Αρχηγός Στόλου στις 18 Ιανουαρίου 2023, στο πλαίσιο των κρίσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρσι, αντικαθιστώντας το Ναύαρχο ε.α Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ και πλέον είναι ο επικεφαλής των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων.Σημειώνεται ότι ο Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ γεννήθηκε στο Βόλο το 1965 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1983, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1987. 

Έχει υπηρετήσει σε μονάδες κρούσης και υπηρεσίες του ΑΣ ως Αξιωματικός Αεράμυνας (ΑΕΡ), Αξιωματικός Κέντρου Επιχ/σεων (ΚΕΠΙΧ), Αξιωματικός Συνεννόησης (Σν), Διευθυντής Επιχειρήσεων, Επιτελής Διοικητού Μοίρας Φρεγατών, Ύπαρχος, Κυβερνήτης (Κανονιοφόρου και Φρεγάτας), Διοικητής Μοίρας Φρεγατών, Διευθυντής Επιχ/κης Αξιολογήσεως (ΑΣ/ΔΕΠΑ, 1*), Διοικητής Διοικήσεως Φρεγατών (1*) και Υπαρχηγός Στόλου (2*). 

Έχει διατελέσει Διευθυντής Διευθύνσεως (Β3) και Τμηματάρχης (σε Διευθύνσεις Επικοινωνιών/Α4, Σταδιοδρομίας/Β3 και Εξοπλισμών/ ΔΕΞ) στο ΓΕΝ, Ναυτικός Ακόλουθος της Ελλάδος στη Ρώμη, Διευθυντής Γ’ Κλάδου στο ΓΕΝ (ΔΚΓ, 1*) και Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (2*). Την 15η Μαρτίου 2022 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαιδεύσεως (2*). Ο Υποναύαρχος Δ.Ε. Κατάρας ΠΝ, έχει διέλθει όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων που προβλέπονται για τον βαθμό και την ειδικότητά του, συμπεριλαμβανομένης της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και της Σχολής Αμύνης ΝΑΤΟ (NATO Defense College).

Επιπλέον, κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους MSc in ELECTRICAL ENGINEERING και MSc in AERONAUTICAL ENGINEERING από το Naval Postgraduate School (NPS, ΗΠΑ), ενώ είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (TEE). Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια και Παράσημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Διαμνημονεύσεις συμμετοχής σε Επιχειρήσεις Διατήρησης Ειρήνης ΟΗΕ (Δις) και συμμετοχής σε Επιχειρήσεις UNIFIL. Τέλος ήταν Τακτικός Διοικητής (OTC) σε επιχείρηση εκκένωσης 182 αμάχων (ΑΓΗΝΩΡ) το 2014, από τη TRIPOLI της Λιβύης. Είναι παντρεμένος με την Ασπασία Κατσανδρή και πατέρας δύο υιών. Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε εγρήγορση οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω Πίρι Ρέις – Τεράστια άσκηση σε όλο το Αιγαίο με πάνω από 60 αεροσκάφη και ολόκληρο τον στόλο
«Σκοπός της άσκησης είναι η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας μέσω της εξέτασης των διαδικασιών εφαρμογής ειδικών σχεδίων, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση - Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ
Άσκηση του πολεμικού ναυτικού 23
Πρόβλημα η έλλειψη παθολόγων – Παρά τα οικονομικά κίνητρα δεν υπάρχει ανταπόκριση από γιατρούς να ακολουθήσουν την ειδικότητα
Θεσπίστηκε εφάπαξ ποσό 40.000 ευρώ για νέους γιατρούς που θα επιλέξουν ειδικότητα στη Γενική/Οικογενειακή Ιατρική ή στην Εσωτερική Παθολογία, ένα ποσό που καταβάλλεται σε δύο φάσεις
Γιατρός 1