Παρασκευή, 19 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Κρήτη: «Δεν μας έψαλλαν το αγγελούδι μας», ξεσπούν οι συγγενείς της 17χρονης Νικολέτας

Κρήτη: «Δεν μας έψαλλαν το αγγελούδι μας», ξεσπούν οι συγγενείς της 17χρονης Νικολέτας

Σοκ, οργή και «θύελλα» αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Μητρόπολης να μην διαβαστεί το Ευαγγέλιο στο τελευταίο αντίο που είπαν συγγενείς και φίλοι στην 17χρονη μαθήτρια από την Κρήτη, που σκοτώθηκε, πέφτοντας στο κενό από τη γέφυρα στο ΒΟΑΚ.

Η κηδεία της 17χρονης τελέστηκε χθες, Σάββατο (25.05.24) σε κλίμα θρήνου και οδυρμού, με την οικογένεια της μαθήτριας να έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος. Την ίδια ώρα, όμως, η οργή ξεχειλίζει στην Κρήτη γιατί ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου αρνήθηκε να διαβαστεί το Ευαγγέλιο στο κορίτσι, καθώς το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται από τις Αρχές για τις συνθήκες της πτώσης της ανήλικης Νικολέτας, είναι η αυτοκτονία.

Μιλώντας στο newsit.gr, η θεία της 17χρονης Νικολέτας ξεσπά: «Αυτό που μας έκαναν δεν ήταν σωστό. Ήταν ένας άγγελος. Γιατί μας το έκανε αυτό; Άλλο όταν είναι κάποιος μεγάλος, άλλο τώρα, ήταν 17χρονων, ήταν ανήλικη. Δεν το έψαλλαν το παιδί μας, έτσι όπως έπρεπε».

«Δεν θα το αφήσω έτσι»

Και συνεχίζει, φανερά συναισθητικά φορτωμένη: «Βρήκα τον αντιδήμαρχο των Μαλίων και μου λέει για τον μητροπολίτη ότι δεν αλλάζει γνώμη. Δεν μας το είχαν πει όμως πιο νωρίς. Μου το είπαν πολύ αργά το βράδυ, γιατί το μεσημέρι που πήραμε αυτό το πανεπιστημιακό χαρτί, μας είπαν ότι θα θα ταφεί κανονικά το παιδί. Και μετά το βράδυ της Παρασκευής ο μητροπολίτης δεν δεχόταν. Εγώ αν το ήξερα από το μεσημέρι της Παρασκευής, θα πήγαινα Νεάπολη να τον βρω. Δεν θα το αφήσω έτσι, θα πάω. Θα πάμε αύριο με τον αδερφό μου».

«Σήμερα πήγαμε στο Ηράκλειο να βρούμε τους καθηγητές του παιδιού για να δούμε τι συνέβαινε, τι συμπεριφορά είχε η Νικολέτα στο σχολείο. Δεν μου έψαλλαν το παιδί».

«Έφυγε το παιδί πιεσμένο, ζορισμένο, αγχωμένο»

Η θεία της ανήλικης αναφέρεται και στην μεγάλη πίεση που ένιωθε η ανήλικη μαθήτρια ενόψει των Πανελληνίων: «Κανείς δεν ξέρει τι είχε μέσα στο μυαλό του. Ήταν πολύ πιεσμένο με τις σπουδές του. Ήθελε να τελειώσει και η Νικολέτα με τις πανελλήνιες για να πάει να σπουδάσει και εκείνο μαζί με την αδερφή του που σπουδάζει κτηνίατρος στην Ρωσία.

Μας είπαν οι καθηγητές ότι πιέστηκε μέσα στην τάξη όταν έγραφε και του είπε ένας καθηγητής “αν πιέζεσαι να πάρεις λίγο αέρα, και θα σου δώσω χρόνο να γράψεις”, αλλά δεν βγήκε το παιδί από την τάξη… Βγαίνοντας όμως από την τάξη, το παιδί δεν μπήκε στο λεωφορείο, όπως μπαίνουν τα άλλα παιδιά, αλλά το πήρε με τα πόδια και έφυγε κλαίγοντας. Έτσι μας είπαν. Έφυγε το παιδί πιεσμένο, ζορισμένο, αγχωμένο με όλη αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω τι να πω. Μας έφυγε ένας άγγελος, δεν μπορώ να το πιστέψω. Ένα 17χρονο αγγελούδι».

«Απαράδεκτο»

«Δεν υπάρχει λογική σε αυτή την απόφαση, αφού ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση για το θάνατο του κοριτσιού. Δεν είναι δυνατόν η εκκλησία με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίζει ένα τόσο τραγικό γεγονός», τονίζει από την πλευρά της στο newsit.gr η δικηγόρος της οικογένειας, Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Και συνεχίζει: «Η εκκλησία είναι καταφύγιο για τους ανθρώπους, δεν θα πρέπει να τους αποτρέπει να την προσεγγίζουν. Αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο. Οι άνθρωποι έχουν χάσει το παιδί τους δεν μπορεί να εξηγηθεί λογικά αυτό που έγινε».

Κατευθείαν στο νεκροταφείο η σορός

Η σορός της 17χρονης Νικολέτας οδηγήθηκε κατευθείαν στο νεκροταφείο χωρίς καν να μπει στον κεντρικό ναό. Εκεί, στο νεκροταφείο, τοποθετήθηκε στον ναό, όπου όμως δεν πλησίασε ιερέας, ενώ ο απεσταλμένος της Μητρόπολης βρισκόταν κοντά και επιτηρούσε.

Η οικογένεια του κοριτσιού, συγγενείς και φίλοι έμπαιναν στη σειρά και έκαναν τον χαιρετισμό στη σορό της Νικολέτας και μόλις όλη αυτή η διαδικασία έλαβε τέλος, και αφού έφυγε ο απεσταλμένος της Μητρόπολης από τον χώρο, ο παπάς σιγοψιθύρισε ένα τρισάγιο. Στη συνέχεια πήραν το κορίτσι και το έθαψαν στο νεκροταφείο.

Αμφισβητεί το σενάριο της αυτοκτονίας η οικογένεια

Την ίδια ώρα, η αστυνομία εξετάζει όλες τις καταθέσεις από το περιβάλλον της 17χρονης μαθήτριας, που υποστηρίζει ότι η ανήλικη μαθήτρια δεχόταν λεκτικό bullying στο σχολείο της. Η οικογένειά της αμφισβητεί το σενάριο της αυτοκτονίας, ωστόσο για το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου ο φάκελος της υπόθεσης ταξινομείται ως αυτοχειρία.

«Ξέρω ότι σίγουρα δεν αυτοκτόνησε. Γιατί να αυτοκτονήσει ένα παιδί χαρούμενο. Μιλούσαμε πολύ συχνά, μου έλεγε όλες τις σκέψεις της, γιατί να αυτοκτονήσει;», δήλωσε από την πλευρά της η αδερφή της, μιλώντας στην τηλεόραση Creta.

«Ήταν μια χαρά, ήταν πολύ χαρούμενη γιατί ξέραμε ότι θα φύγουμε στο εξωτερικό. Κάποιες φορές αγχωνόταν λίγο με τις εξετάσεις, γιατί ήθελε να βγάλει έναν καλό βαθμό για το σχολείο, αλλά ήξερε ότι θα πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό, οπότε δεν την ένοιαζε και τόσο» είπε και συνέχισε.

«Την είχαν δει και το πρωί στη στάση του λεωφορείου, είχε βάλει και τα ωραία της ρούχα, ήταν μια χαρά. Ήταν η τελευταία ημέρα που θα έγραφε εξετάσεις στο σχολείο και ήταν μια χαρά. Ετοιμαζόταν για το καλοκαίρι, για να πάει για μπάνια, να ζήσει τη ζωή της. Ήταν πολύ χαρούμενο παιδί, δεν ξέρω», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή.

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα – Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις