Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Εξιτήριο για την 47χρονη που έπαθε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca αλλά έχει δρόμο ακόμα

Κρήτη: Εξιτήριο για την 47χρονη που έπαθε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca αλλά έχει δρόμο ακόμα

Σε Κέντρο Αποκατάστασης θα συνεχίσει την θεραπεία της η 47χρονη που νοσηλεύτηκε με θρόμβωση για περισσότερο από δύο εβδομάδες  στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ, μετά από τον εμβολιασμό της με Astrazeneca.

Όπως εξήγησε στο newsit.gr o διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης στο κέντρο αποκατάστασης, το βάρος της θεραπείας θα πέσει στο πρόβλημα με την ημιπάρεση/ημιπληγία που δημιουργήθηκε στη δεξιά πλευρά του προσώπου της 47χρονης.

«Πηγαίνει καλύτερα σε αυτό το κομμάτι και με την περαιτέρω ειδική θεραπεία θα βελτιωθεί κι άλλο» μας είπε ο διοικητής του νοσοκομείου και συμπλήρωσε: «υπάρχει και ένα νευρολογικό πρόβλημα με την ομιλία της, για το οποίο θα γίνει επίσης δουλειά. Ελπίζω και τα δύο θέματα να βελτιωθούν όσο περισσότερο γίνεται». 

Σημειώνεται ότι η 47χρονη γυναίκα από την Χερσόνησο, μητέρα δύο παιδιών, υπέστη παράλυση, αρχικά σε όλο της το σώμα, δύο βδομάδες μετά τον εμβολιασμό της με  AstraZeneca. Η 47χρονη έγινε η δεύτερη γνωστή περίπτωση με πρόβλημα θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με το συγκεκριμένο σκεύασμα Είχε προηγηθεί ο 36χρονος με τη θρόμβωση στο αριστερό πόδι, ενώ ακολούθησε η 44χρονη Γλυκερία που δυστυχώς έχασε τη ζωή της.

Η οικογένεια της 47χρονης, όπως και η ίδια, υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν όταν εμβολιάστηκε για τον κορονοϊό με το εμβόλιο της Astrazeneca. Μάλιστα, κάποια στιγμή, είχε εμφανίσει και μια παροδική επιδείνωση στην υγεία της όσο βρισκόταν στο ΠΑΓΝΗ. Σήμερα πάντως, μετά από σχεδόν 20 ημέρες βγαίνει νικήτρια από αυτή τη μάχη.

Όσο για το συσχετισμό της δικής της θρόμβωσης με το εμβόλιο της Astrazeneca, o κος Χαλκαδιάκης, υπενθύμισε πως έχει ανοιχτεί κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ για αυτή την περίπτωση και πως αναμένονται τα επίσημα πορίσματα. Όπως τόνισε ο ίδιος, μέχρι τότε δεν μπορεί να υπάρξει κάποια τοποθέτηση για το ζήτημα με τον ίδιο όμως να λέει ότι μια από τις υποθέσεις που γίνονται, είναι να σχετίζεται και αυτό το περιστατικό με το εν λόγω εμβόλιο.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις