Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ξανά στο εδώλιο ο αμετανόητος Αμβρόσιος – Νέο παραλήρημα του Μητροπολίτη: “Ελευθερία του λόγου μόνο για Συριζαίους, ομοφυλόφιλους και αναρχικούς”!

Αμβρόσιος
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης
– Η αθωωτική απόφαση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου στις 16 Μαρτίου 2018 είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
– Ο Αμβρόσιος δικάστηκε με την κατηγορία υποκίνησης μίσους, ύστερα από μήνυση πολιτών
– Σε άρθρο του προέτρεπε το ποίμνιό του να «φτύσει» τους ομοφυλόφιλους
– Αμετανόητος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος σε νέα ανάρτηση στο blog του

Ξανά στο εδώλιο θα βρεθεί ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, καθώς η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης, ύστερα από αίτημα της πολιτκής αγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Αιγίου, ύστερα από μήνυση για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, με αφορμή, το ομοφοβικό παραλήρημα που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Νέο παραλήρημα

Σήμερα, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων επανήλθε με νέο παραλήρημα, αναφορικά με το ζήτημα της αθώωσής του από το δικαστήριο και τις δηλώσεις εναντίον του. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο blog του: “Ελευθερία του λόγου υπάρχει μόνο για Συριζαίους, για ομοφυλόφιλους και αναρχικούς! Ζήτω η Δημοκρατία!”.

Ακολουθεί απόσπασμα της ανάρτησης του Μητροπολίτη Αμβρόσιου:

“ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ
ΤΑ …..ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ
ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Ένα από τα συνθήματα:
«ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ!»
Και ένα ακόμη:
«GAYS, TRANS, ΛΕΣΒΙΕΣ
ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»!
***

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Βανδαλισμός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλανδρίου
Ένας ακόμη βανδαλισμός Ιερού Ναού συνέβη αργά χθες, Τρίτη 20 Μαρτίου το βράδυ τις πρώτες πρωινές ώρες, αυτή τη φορά μακρυά από το πολύπαθο κέντρο των Αθηνών, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Άνω Χαλανδρίου.
Οι άγνωστοι δράστες έβαψαν με μαύρο χρώμα και έγραψαν υβριστικά συνθήματα -σχετιζόμενα προς το πρόσωπο του Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου- στην κεντρική και πλαϊνή είσοδο του ναού.

Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτηση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου

Γιατί δικάστηκε ο Αμβρόσιος

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος πέρασε την πόρτα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου μετά τη μήνυση εννέα πολιτών και την κλήση που του απέστειλε η εισαγγελέας Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας.

Κατηγορήθηκε για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», με αφορμή άρθρο του στις 4 Δεκεμβρίου του 2015,  όταν εξ’ αφορμής του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, προέτρεψε από προσωπική του ιστοσελίδα την υπόλοιπη «υγιή» κοινωνία στην άμεση και έμπρακτη αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων.

«Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!», έγραφε ο Αμβρόσιος και συνέχιζε:

“Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!”.

Αμετανόητος ο Αμβρόσιος

Ο Αμβρόσιος εμφανίστηκε αμετανόητος και μάλιστα «ονειρεύτηκε» δολοφονίες ομοφυλοφίλων από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Ωστόσο, το δικαστήριο τελικά τον κήρυξε αθώο.

Η έδρα δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου οτι οι εκφράσεις «φτύστε τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις