Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ξαναγράφει Ιστορία η Γιάννα Αγγελοπούλου με τις 9 δηλώσεις της

Ξαναγράφει Ιστορία η Γιάννα Αγγελοπούλου με τις 9 δηλώσεις της

Ήταν μια Κυριακή σαν όλες τις άλλες. Τα πουλιά κελαηδούσαν, η σφεντόνα δεν τα πετύχαινε, το μάτι ήταν βαρύ, ο καφές ελαφρύς και στο Spotify η λίστα με τα τραγούδια για μια απολυτα μη παραγωγική και ευλογημένη ημέρα προδιέθετε για την απόλυτη σαπίλα.

Τουλάχιστον έτσι νόμιζα μέχρι τη στιγμή που με όχημα της την Καθημερινή η Γιάννα Αγγελοπουλου μου γνωστοποίησε ότι θα φέρει τα πάνω κάτω. Η ευπώλητη συγγραφέας και ηγετική φυσιογνωμία μιας δεκαετίας πριν, είχε άλλα σχέδια και για μένα και για σένα αλλά και για τη συμπαθή σουρικάτα που απορούσε γιατί όλοι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης είναι τόσο ποζάτοι χωρίς να είναι στο ελάχιστο καλοντυμένοι όπως είχε φροντίσει η ίδια στην κυριακάτικη βόλτα της.

Η συνέντευξη που παραχώρησε η Γ.Α. στην Καθημερινή όχι μόνο δεν άφησε τον Μητσοτακέικο να απολαύσει με την ησυχία του ένα κάποιο έξτρα κομματι τούρτας από το 96ο γενεθλιο πάρτι του Σαββατου που πέρασαν όλοι υπέροχα αλλά έβαλε τα πράγματα σε μία θέση άλλη από αυτή που πιστεύαμε οτι είναι ξαναγράφοντας την νεοελληνική ιστορία.

Παραθέτω αποσπάσματα, καταδεικνύω αντιδράσεις.

Δήλωση νο. 1: «Ουσιαστικά είμαι απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Όχι μόνον τώρα και τότε. Όσο όμως γίνονταν τα πράγματα που έπρεπε να γίνουν, μιλώ για τότε, δεν είχα λόγο να συγκρούομαι». Tην διαύγεια της δεν μοιράστηκαν όλοι οι οδηγοί εκεί έξω

Δήλωση νο. 2: «Θέλω να γίνουν πολλά πράγματα για την Ελλάδα. Μου αρέσει να είμαι χρήσιμη, αλλά ξέρω ότι κανείς δεν θα μου ζητήσει να γίνω χρήσιμη, γιατί δεν τους ανήκω». Η σκληροτράχηλη συνήθως Όπρα Γουίνφρι ταυτίστηκε, έδειξε ότι μπορεί ΚΑΙ να δακρύσει, μάλιστα…

Δήλωση νο. 3: «Πολιτεύθηκα με τη ΝΔ, αλλά ποτέ δεν ήμουν εγκλωβισμένη στο κόμμα. Η διαδρομή μου συντίθεται από πολλές μικρές αντιδράσεις έως και μικρές επαναστάσεις». Το “μικρές αντιδράσεις” σε συνδυασμό με το “μικρές επαναστάσεις” αποπροσανατόλισαν και μπέρδεψαν πολλούς. Ο Τζόι, ο Τσάντλερ και ο Ρος ανάμεσα τους

Δήλωση νο. 4: “Η νοοτροπία can do ήταν μια τέτοια μικρή επανάσταση: κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κόσμος, όλοι μαζί σε μια κοινή προσπάθεια για τους Αγώνες”. H αναφορά της στην επιτυχημένη διεξαγωγή των δικών μας αγώνων εκνεύρισε τη βασιλομήτωρα που έσπασε το πρωτόκολο της ευπρέπειας, ενδέχεται να έχει προκληθεί και διπλωματικό επεισόδιο, κάτι που δεν γνωρίζω ακόμη.


Δήλωση νο. 5:
“Έγραψα το βιβλίο, όταν ήλθε η κρίση, όχι για να κάνω μπεστ-σέλερ (που το έκανα, βέβαια) αλλά γιατί ήθελα να μιλήσω γι’ αυτήν τη χώρα στους έξω. Να τους πω ότι οι Έλληνες, που σήμερα όλοι τους θεωρούν υπεύθυνους για την κατάσταση της χώρας τους, είναι κάτι καλύτερο από αυτό που νομίζετε εσείς οι έξω”. Κάθε ανθέλληνας και βάρβαρος έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια του αφού η καταγγελτική διάθεση της Γ.Α.Δ. μοιάζει αποφασιστική.

Δήλωση νο. 6: “Δεν έχει την ευθύνη ο Ελληνας για την κρίση, που εν πολλοίς άδικα χτύπησε τη χώρα. Την έχουν εκείνοι που ηγήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια”. Μια ειλικρινής απόδοση ευθυνών που έχει βάλει ψύλους στα αυτιά της Ντενέρις Ταργκάριεν, της Θυελλογέννητης. Μήπως ξαμολύσει τους φτερωτούς ίσκιους της σε Καστρί, Ραφήνα και λοιπές ηγετικές διευθυνσεις της Αττικής πριν την έναρξη της επομενης σεζόν του GoT; Θα δείξει

Δήλωση νο. 7: “Ο κόσμος χτυπήθηκε στη ραχοκοκαλιά του και κανείς δεν εξήγησε γιατί συνέβη αυτό, γιατί πρέπει να χάσουν αυτά που είχαν, γιατί έπρεπε να τιμωρηθούν για τις παροχές και τα δανεικά, ενώ την ίδια ώρα εξακολουθεί να βλέπει πολλούς τους οποίους δεν έχει αγγίξει τίποτε. Επομένως ποιος έχει την ευθύνη; Ο κόσμος αρνείται να δεχθεί τις αλλαγές γιατί δεν του προσφέρεται ούτε πειστική εξήγηση ούτε πειστικό σχέδιο”. H Λάνα Ντελ Ρέι συμφώνησε εντελώς με την επιχειρηματολογία

Δήλωση νο. 8: “Από τους πολιτικούς, βλέπω μόνο κάτι βραχυπρόθεσμες κινήσεις, που γίνονται πάντα με έναν ασαφή ορίζοντα εκλογών στο βάθος. Δεν γίνεται όμως όλη τη μακρά πορεία που έχουμε μπροστά μας να την κόβεις σε κομμάτια και να την πουλάς στον κόσμο, ανάλογα με το αν θα σε εκλέξουν ή όχι. Ενα άθροισμα τακτικών κινήσεων δεν μας δίνει μια στρατηγική». O κοφτερός λόγος της έκανε τον Βλαντιμιρ Πούτιν να εγκαταλείψει την καριέρα του και να δοκιμάσει την τύχη του στη νύχτα.



Δήλωση νο. 9: «Το σύστημα σκέπτεται και χειρίζεται τα πράγματα τελείως διαφορετικά από τη δική μου αντίληψη ― γι’ αυτό λέω ότι είμαι απέναντί τους. Αλλά, φυσικά, θα εξακολουθήσω να σκέπτομαι, να μιλάω και να γράφω»
. O Έρικ Νορθμαν, δεινός αναγνώστης, ενθουσιάστηκε με τη δέσμευση της στη συγγραφή.

Τέλος, αυτή την Κυριακή που ξαναγράφτηκε η ιστορία, η Γ.Α. μοιράστηκε μαζί μας την πίστη της στο νέο εξηγώντας: «Όταν μιλώ για το νέο, δεν εννοώ necessarily ένα νέο κόμμα, εξάλλου δεν έχω κάνει κόμμα και δεν θα κάνω. Όμως δεν μπορώ να αδιαφορώ. Ακούω και παρακολουθώ: και τον Τσίπρα και τον Θεοδωράκη και τον Σαμαρά, εκτός από τα κόμματα που διαφωνώ εκ προοιμίου με τις θέσεις τους.
Στον Τσίπρα βλέπω έναν νέο άνθρωπο που μιλά με τρόπο ο οποίος προσπαθεί να προσεγγίσει αυτό που εγώ λέω το “αντισύστημα”. Για τα προγράμματά του δεν θα εκφράσω απόψη, γιατί βλέπω πως χρησιμοποιούν τρόπους για την ανάδειξη των προβλημάτων που είναι αφελείς. Από την άλλη όμως, βλέπω ότι ο κόσμος που τον παρακολουθεί ελπίζει σε κάτι καλύτερο». Με αυτή την καταληκτική δήλωση η καλοπροαίρετη Γιάννα Αγγελοπουλου Δασκαλάκη προκάλεσε δυσαρέσκεια στην καθεστηκυία τάξη της Βουλής των Ελλήνων η οποία και έκανε το αυτονόητο. Απευθύνθηκε στον Σκοτεινό Άρχοντα των Σιθ Νταρθ Βέιντερ για να εκδικηθεί την αντισυστημική που κανείς δεν το περίμενε ότι είναι. Όταν τελειώσει την πίτσα του, τελείωσαν όλα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε