Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξέφρενα κορονοπάρτι σε όλη την Ελλάδα – «Ανέκδοτο» τα μέτρα και η ανησυχία εντείνεται – Αποκαλυπτικά βίντεο

κορονοπάρτι

Ο κορονοϊός επελαύνει (με 2.327 νέα κρούσματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο), τα νέα μέτρα έχουν παρθεί και ανακοινωθεί για το πώς λειτουργούν ήδη επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, ωστόσο εικόνες που προκαλούν προβληματισμό δεν λείπουν…

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega παρουσίασε αποκλειστικά πλάνα από μπαρ στα οποία παρά τα μέτρα, όλοι οι πελάτες είναι όρθιοι και χορεύουν αγκαλιά τόσο στην Αθήνα, όσο και σε νησιά.

Στην Μύκονο το πάρτι ξεκίνησε σε beach club και συνεχίστηκε… prive σε βίλα. Στην Πάτρα, η επέμβαση της αστυνομίας έδωσε τέλος σε πάρτι στην παραλία πριν καν αρχίσει, ενώ λίγες ώρες μετά η αστυνομία της Πάτρας σταμάτησε και γλέντι γάμου στο οποίο οι καλεσμένοι χόρευαν ενώ απαγορεύεται. Πάντως οι επιχειρηματίες απειλούνται με πρόστιμα και λουκέτα, ακόμα και αναδρομικά… για βίντεο που θα αναρτηθούν στα social media και δείχνουν παράβαση των μέτρων.

Ξέφρενα πάρτι σε όλη την Ελλάδα…

Τα πάρτι, λοιπόν, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και οι καθήμενοι… πουθενά! Όπως βλέπετε στις εικόνες, όλοι διασκεδάζουν όρθιοι. Χρεύουν και τραγουδούν ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Μάσκες και αποστάσεις είναι λέξεις άγνωστες, το αλκοόλ ρέει άφθονο, η μουσική στη διαπασών.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι επιχειρηματίες απειλούνται με αυστηρά πρόστιμα αλλά και λουκέτο. Με ανοικτή κοινή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς τα δύο σωματεία των επιχειρηματιών της Μυκόνου προειδοποιούν με δυναμικές αντιδράσεις.

Click4more: Κορονο-εμφύλιος στη Μύκονο για τα κρυφά πάρτι στις βίλες – Οι απίστευτες εικόνες και η «φαρμακερή» ανακοίνωση

«Είναι τουλάχιστον αδιανόητο μία κυβέρνηση – υποτίθεται φιλική προς την επιχειρηματικότητα- αντί να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα να αποφασίζει την επιβολή εξοντωτικών προστίμων και ποινών επειδή κάποιος πελάτης θα είναι όρθιος στο τραπέζι του ή επειδή θα κάνει το αποτρόπαιο “έγκλημα” να χορέψει όταν ακούσει μουσική», λένε.

Τα πάρτι αποδεικνύονται αιτία νούμερο 1, στην αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών… με τους νέους να κινδυνεύουν περισσότερο εξαιτίας της μεγάλης μεταδοτικότητας της ινδικής μετάλλαξης.

Στην ηλικιακή ομάδα 18- 24 ετών το ποσοστό των ανεμβολίαστων ξεπερνά το 83%.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Πρόστιμα 174.400 ευρώ για παραβίαση των μέτρων

Εν τω μεταξύ, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Παρασκευή 9 Ιουλίου συνολικά 115.892 ελέγχους και κατέγραψαν 314 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 174.400 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 46 επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (99.716).

Click4more: Ίος: Κύπριες συμμαθήτριες που κόλλησαν κορονοϊό στα πάρτι μιλούν από το παράθυρο

Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων.

2. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις