Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ξεκίνησε η 4η πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στο ΣΕΦ

ΦΩΤΟ 902.gr
ΦΩΤΟ 902.gr

Ξεκίνησαν οι εργασίες της 4ης Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ που διεξάγονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη». Με σύνθημα «χτίζουμε μαχητικό ταξικό, συνδικαλιστικό-εργατικό κίνημα ελπίδας και ανατροπής», 530 διοικητικά συμβούλια συνδικάτων έχουν λάβει αποφάσεις να συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη.

Συγκεκριμένα 1221 αντιπρόσωποι απ’ όλους τους κλάδους σε όλη την Ελλάδα παρευρίσκονται στην 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ. Αναλυτικότερα, αντιπρόσωποι από 451 συνδικάτα, 52 επιτροπές αγώνα απ’ όλους τους χώρους δουλειάς, 13 ομοσπονδίες και 14  εργατικά κέντρα. Επιπλέον δεκάδες σωματεία παρίστανται ως παρατηρητές της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της έναρξης των διαδικασιών, απευθύνθηκε χαιρετισμός στον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Μάικ Μακαγίμπα, καθώς και στους εκπροσώπους 36 οργανώσεων από 23 χώρες που παρακολουθούν την 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ.  

Το ΠΑΜΕ συμμετέχει ενεργά στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) και πήρε σειρά πρωτοβουλιών για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος της Ευρώπης. Φιλοξένησε το 16ο Συνέδριο της ΠΣΟ και Συμμετείχε ενεργά στο 17ο Συνέδριο στη Ν. Αφρική. Τα προηγούμενα χρόνια οργανώθηκαν διεθνείς συναντήσεις για τους εργαζόμενους στις Πολυεθνικές του Εμπορίου, στις Τηλεπικοινωνίες καθώς και Συνάντηση με την Κλαδική Δημοσίου της ΠΣΟ για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και συμμετείχαν σε αρκετές αντίστοιχες διεθνείς κλαδικές συναντήσεις.

Τα επόμενα χρόνια πιο δυναμικά, με νέες πρωτοβουλίες, το ΠΑΜΕ σε συνεργασία με την ΠΣΟ θα στηρίξουν τη δράση για συγκρότηση ταξικού πόλου στην Ευρώπη, ώστε να ενισχυθεί η ΠΣΟ με νέα μέλη, όπως επισημάνθηκε στην εισήγηση μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι εργασίες ολοκληρώνονται αύριο με την ψήφιση και εκλογή Εκτελεστικής Γραμματείας και Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε