Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ξεκίνησε και πάλι η δίκη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ξεκίνησε και πάλι η δίκη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
photo eurokinissi

Ξανά από την αρχή, άρχισε η δίκη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις της περιόδου 2008-2010.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 35 πρόσωπα, πρώην στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου  και επιχειρηματίες. Η δίκη είχε τιναχθεί στον αέρα τον περασμένο Μάρτιο όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου κατέθεσε αίτηση αποχής, ξεκίνησε πάλι στις 3 Δεκεμβρίου 2018 και διακόπηκε λόγω κωλυμάτων συνηγόρων για σήμερα.

Σήμερα, η διαδικασία άρχισε με τις δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής. Μεταξύ των όσων δήλωσαν παράσταση περιλαμβάνονται και μικρομέτοχοι της τράπεζας (υπολογίζονται σε 72.000). Οι μικρομέτοχοι της τράπεζας στρέφονται κατά του δημοσίου και των διοικήσεων του πιστωτικού ιδρύματος.

Από την παράσταση πολιτικής αγωγής οι μικρομέτοχοι εξαίρεσαν τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Άγγελο Φιλιππίδη. Την παράσταση κατέθεσε ως εκπρόσωπος τουλάχιστον πέντε μικρομετόχων, ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος.

Ο δικηγόρος επέρριψε ευθύνες στο δημόσιο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και το κλείσιμο του, καθώς και την τεραστία όπως αναφέρει ζημία που υπέστησαν οι μικρομέτοχοι της τράπεζας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ο μόνος που πρέπει να εξαιρεθεί από τις ευθύνες είναι ο κ.Φιλιππίδης αφού «η διοίκησή του τίμησε το δημόσιο συμφέρον και άφησε το ΤΤ σε εξαιρετική κατάσταση καθώς στα τέλη του 2010 ήταν η τράπεζα με τις λιγότερες επισφάλειες».

Αντίθετα οι μικρομέτοχοι δια του κ. Κυριακόπουλου μιλούν για «θράσος του δημοσίου να επιθυμεί να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή, παριστάνοντας το θύμα ενώ είναι ο θύτης στην υπόθεση αυτή». Η δίκη για το ΤΤ συνεχίζεται στις 16 Ιανουαρίου 2019.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις