Ελλάδα

Ξεκινούν να μπαίνουν φώτα led στις γέφυρες της Αττικής

Ξεκινά η εγκατάσταση φωτιστικών led σε γέφυρες στην Αττική, στο πλαίσιο του έργου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του φωτισμού του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα αντικατασταθούν 25.000 φωτιστικά σώματα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, με φώτα led τα οποία θα είναι πλήρως τηλεδιαχειριζόμενα, δηλαδή ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει σε μία οθόνη εάν το φωτιστικό λειτουργεί καθώς και τα βασικά στοιχεία της λειτουργίας του, σε πραγματικό χρόνο, όπως είναι η κατανάλωση, η ένταση φωτισμού, η ομοιομορφία φωτισμού κ.λπ.

Έως σήμερα έχουν τοποθετηθεί 1.200 φωτιστικά στην παραλιακή λεωφόρο τμηματικά στο Φλοίσβο, από τη λεωφόρο Αμφιθέας μέχρι τη Γλυφάδα και από τη συμβολή της Βουλιαγμένης με την Ποσειδώνος μέχρι το Ασκληπιείο, καθώς και στην Κηφισίας από τη συμβολή με την Πανόρμου μέχρι το ύψος του Χαλανδρίου.

Με αφορμή τον εκσυγχρονισμό του φωτισμού των γεφυρών, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τονίζει: «Με σύγχρονα εργαλεία επενδύουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων υπέρ των πολιτών. Χρηματοδοτούμε σημαντικά έργα με στόχο την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Περιφέρειάς μας αλλά και τον εκσυγχρονισμό της εικόνας της, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα μητροπολιτικό κέντρο όπως είναι η Αττική μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για το «βραχιολάκι» στο νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι»: Τι έδειξαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας
Το νέο σύστημα με το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται μέχρι στιγμής πιλοτικά στα ΤΕΠ δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
Η ανώνυμη καταγγελία στο «100» για το μωρό που παράτησαν οι γονείς του στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη - «Ακούγονταν κραυγές, όχι κλάμα»
«Όταν ο συνάδελφος πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή, σταμάτησε το κλάμα, την κραυγή. Με έπιασε μία τρομάρα ακούγοντας το βρέφος να σπαράζει», αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας
Σπίτι
2
Κίνηση στους δρόμους: Χάος στη Ποσειδώνος στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος» λόγω τροχαίου – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
Το τροχαίο έγινε στο ρεύμα προς Γλυφάδα και δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων από το λιμάνι του Πειραιά έως την Καλλιθέα - Πού αλλού έχει κίνηση
Αυτοκίνητα
Ανανεώθηκε πριν 14 λεπτά
2
Επαναπατρίστηκαν οι 105 Έλληνες από το Ισραήλ με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας - «Είμαστε ταλαιπωρημένοι και φοβισμένοι»
Οι μαρτυρίες των Ελλήνων για τα όσα βίωσαν στο Ισραήλ - Αναγκάστηκαν να περάσουν τα σύνορα και να διασχίσουν την Αίγυπτο από όπου τους παρέλαβαν τα αεροσκάφη
Πούλμαν
6