Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Ξεπαρθενών»: Προκαταρκτική εξέταση από το υπουργείο Πολιτισμού για τα γυρίσματα της ταινίας

«Ξεπαρθενών»: Προκαταρκτική εξέταση από το υπουργείο Πολιτισμού για τα γυρίσματα της ταινίας
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν τα γυρίσματα της ερασιτεχνικής ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Ξεπαρθενών», στην οποία απεικονίζεται ένα ζευγάρι ανδρών σε ερωτικές περιπτύξεις με φόντο την Ακρόπολη.

Το υπουργείο Πολιτισμού αποσαφηνίζει στην ανακοίνωσή του πως «προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες» για να γίνουν τέτοιου είδους γυρίσματα ταινίας στον αρχαιολογικό χώρο και προσθέτει πως «ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

«Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με βίντεο που περιέχει σκηνές, οι οποίες γυρίστηκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ διευκρινίζονται τα εξής:

Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο.

Με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες».

Η ταινία προκάλεσε συζητήσεις καθώς εγείρονται ερωτήματα γύρω από τη φύλαξη του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης μιας και τα γυρίσματα δεν έγιναν αντιληπτά από τους φύλακες ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, έκανε λόγο για ασέβεια προς τον ιερό χώρο, δηλώνοντας: «Κάθε μέρα ακούμε και κάτι παράλογο. Μου το έστειλαν στο mail για να το δω. Αισθάνομαι ντροπή σαν Έλληνας. Είμαι και αρχαιολάτρης και με λυπεί πολύ αυτό που έγινε».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας πρόσθεσε επίσης ότι «στο όνομα του ακτιβισμού δεν μπορούμε να τα θυσιάζουμε όλα και να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Δεν το θεωρώ ακτιβισμό αυτό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις