Παρασκευή, 23 Φεβ.
18oC Αθήνα

Ένταση ξύλο και λιποθυμίες στο υπουργείο Υγείας! – Ντου των εργαζομένων στα νοσοκομεία [pics, vid]

Ένταση ξύλο και λιποθυμίες στο υπουργείο Υγείας! – Ντου των εργαζομένων στα νοσοκομεία [pics, vid]

– Ένταση στο υπουργείο Υγείας – Λιποθύμησε γυναίκα
– Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο και απωθήθηκαν από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας
– Προσπάθησαν να σηκώσουν τα ρολλά αλλά δεν τους άφηναν οι αστυνομικοί
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μεγάλη ένταση επικράτησε ξαφνικά στην συγκέντρωση εργαζομένων στα νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας. Εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο που είχε κατεβασμένα τα ρολλά, ενώ η παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων έγινε κόκκινο πανί για τους διαδηλωτές όπως και το γεγονός ότι δεν τους δεχόταν ο υπουργός. Μια καθαρίστρια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός λιποθύμησε και καταγγέλει ότι την χτύπησαν.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

“Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δουλεύουν! Εμείς γιατί οχι;”, είναι το σύνθημα των εργολαβικών εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι έβαλαν συρματόπλεγμα στην είσοδο και “ματωμένες” νοσοκομειακές φόρμες πάνω σε αυτό όπως επίσης και κρεμάλες πάνω σε δέντρα με τις φωτογραφίες τους. Έστησαν ακόμη και κατσαρόλα, όπου μαγείρεψαν ρύζι μαζί με μακαρόνια συμβολικά καταγγέλλοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη πως “μας πετάει στο δρόμο εμάς και τις οικογένειες μας”. Επίσης έκαψαν τις στολές τους.

Τραπεζοκόμοι καθαρίστριες και υπάλληλοι φύλαξης αναφέρουν πως γίνεται διαγωνισμός μεσω ΑΣΕΠ και 8000 από αυτούς θα απολυθούν, καθώς μοριοδοτούνται με 300 μόρια οι άνεργοι, λαμβάνοντας προτεραιότητα.

Οι εργαζομενοι διεκδικούν:

•να μην απολυθεί κανείς,
•την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται,
•μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους σημερινούς εργολαβικούς,
• νέες προσλήψεις με βάση τις αυξημένες ανάγκες στη Δημόσια Υγεία.

Δεν πήγε στο δικαστήριο ο Πολάκης

Ερήμην του αναπληρωτή υπουργού Υγείας συζητήθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο οι αγωγές της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου, κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας από τον οποίο διεκδικούν συνολική αποζημίωση 200.000 ευρώ για δυσφημιστική ανάρτησή του στο facebook.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν απών από το δικαστήριο και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.
Οι ενάγοντες διεκδικούν αποζημίωση από τον κ. Πολάκη, την οποία εφόσον τους επιδικαστεί υποστηρίζουν ότι θα την διαθέσουν στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, με αφορμή ανάρτηση-απάντηση του εναγόμενου σε δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian για την κατάσταση της υγείας στη χώρα, στην οποία προέβαινε σε χαρακτηρισμούς κατά της ομοσπονδίας και του προέδρου της.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ,Σταύρος Κουτσιουμπέλης, ο οποίος είπε πως όσα έγραψε ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του είναι ψευδή και συκοφαντικά τόσο για την Ομοσπονδία όσο και για τον πρόεδρό της. Κατά τον μάρτυρα στόχος του κ. Πολάκη ήταν να μειώσει την αξιοπιστία της Ομοσπονδίας στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσιουμπέλη αν χρόνια συνδικαλιστής ο κ. Πολάκης “ως υπουργός, δεν ανέχεται καμία κριτική.Είναι εριστικός”.

Ο μάρτυρας υποστήριξε, επίσης, πως αν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε χρησιμοποιήσει στις δηλώσεις του στον Guardian ψευδή στοιχεία “ο κ. Γιαννάκος θα είχε απολυθεί.Ο κ.Πολάκης δεν θα ήταν τόσο μεγαλόψυχος. Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν αυτή τη στιγμή. Πολλές φορές πλένουμε τα χέρια μας μόνο με νερό και τα σκουπίζουμε στις ποδιές μας”. Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ.Γιαννάκος είχε σχέσεις με τον κ.Βενιζέλο και τον κ.Γεωργιάδη, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του κ.Πολάκη, ο μάρτυρας απάντησε: “Ποτέ ο κ. ‘Αδωνις δεν μας συκοφάντησε.Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή, όχι όμως οι πολιτικές επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε τις θέσεις των συνδικαλιστών που σήμερα όμως του δημιουργούν πρόβλημα”.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην απουσία του κ. Πολάκη, από τη διαδικασία λέγοντας πως ο υπουργός “κρύφτηκε” και πως με “μαγκιές και ψέμματα επιχειρεί να κρύψει την κατάρρευση της δημόσιας υγείας”.
Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο κ. Πολάκης “ως Υπουργός ξέρει μόνο να υπογράφει μνημόνια με το στυλό στο στόμα…Είναι ο καλύτερος καρπαζοεισπράκτορας”, ενώ ο προκάτοχος του στην προεδρία της Ομοσπονδίας κ. Κουτσιουμπέλης είπε πως ο υπουργός θα έπρεπε να έρθει στο δικαστήριο “και να ζητήσει έστω μία συγγνώμη και να υπάρξει συμβιβασμός”.
Η δικηγόρος των εναγόντων κ. Μαρία Τσίπρα επανέλαβε σε δηλώσεις της πως πρόθεση των εντολέων της είναι να διαθέσουν τα επιδικασθέντα σε νοσοκομεία.
Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του τις επόμενες ημέρες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε