Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων σε 7 περιοχές της Αττικής – Δήμος Ωρωπού: Κινδυνεύουν ζωές

Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων σε 7 περιοχές της Αττικής – Δήμος Ωρωπού: Κινδυνεύουν ζωές

Στο σκοτάδι ακόμα η Εκάλη, ο Διόνυσος, ο Αγ.Στέφανος, το Κρυονέρι, η Ανοιξη, η Δροσιά και ο Κάλαμος. Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν όπως – όπως τα σπίτια τους προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό και νερό.

Μπορεί στο μεγαλύτερο μέρος τους τα προβλήματα από την κακοκαιρία και τον βαρύ χιονιά να έχουν αποκατασταθεί, όμως υπάρχουν περιοχές που πλέον είναι ακόμα 72 ώρες χωρίς ρεύμα και θα χρειαστούν μέρες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. 

Ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές είναι σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά και μαρτυρίες κατοίκων η Εκάλη, ο Διόνυσος, ο Αγ.Στέφανος, το Κρυονέρι, η Ανοιξη, η Δροσιά και ο Κάλαμος. Πολλοί κάτοικοι από όλες αυτές τις περιοχές μην μπορώντας να περιμένουν άλλο να αποκατασταθεί το ρεύμα φεύγουν από τα σπίτια τους και πηγαίνουν σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια σε άλλες περιοχές προκειμένου να κάνουν ένα μπάνιο και να φάνε ένα πιάτο φαγητό. 

Ήδη από χθες η κατάσταση είχε γίνει αφόρητη όπως σας είχε ενημερώσει το newsit.gr.

Click4More Χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική παραμένουν χωρίς ρεύμα – Η νέα ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Πριν από λίγο ο Δήμος Ωρωπού εξέπεμψε σήμα κινδύνου καθώς όπως ανέφερε κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Ο Δήμος Ωρωπού, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού και ο αντιδήμαρχος Αφιδνών Γιάννης Δήμας κάνουν επείγουσα έκκληση προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Αττικής για άμεση βοήθεια στις δυνάμεις που επιχειρούν στην διάνοιξη δρόμων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Χρειάζονται άμεσα βαριά ερπυστριοφόρα για να υπάρξει πρόσβαση σε σπίτια που υπάρχει άμεση ανάγκη. Χωρίς ρεύμα, νερό και με το χιόνι να έχει κλείσει τα σπίτια κινδυνεύουν ζωές».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις