Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

«Ξύπνησε» ο εφιάλτης της τρομοκρατίας – Γιατί φοβούνται νέο χτύπημα και τι ερευνούν από την Αντιτρομοκρατική

«Ξύπνησε» ο εφιάλτης της τρομοκρατίας – Γιατί φοβούνται νέο χτύπημα και τι ερευνούν από την Αντιτρομοκρατική
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εφιαλτικές μνήμες «ξύπνησε» το τρομοκρατικό χτύπημα έξω από το υπουργείο Εργασίας, που σε συνδυασμό με την απόπειρα πριν από δύο μήνες κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, δείχνει πως ένας νέος κύκλος επιθέσεων έχει πλέον ανοίξει…

Οι αστυνομικοί εξετάζουν ξανά και ξανά όσα στοιχεία κατάφεραν να συγκεντρώσουν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο υπουργείο Εργασίας. Φυσικά, στην Αντιτρομοκρατική γνώριζαν από τις πρώτες στιγμές, ότι οι τρομοκράτες ήταν καλά οργανωμένοι και δε θα έκαναν «βόλτες» μπροστά από κάμερες ασφαλείας. Από την επεξεργασία της εικόνας σύμφωνα με τον Alpha, εντοπίζεται ένα άτομο, μια σκιά, που φαίνεται να περνάει απέναντι από το δρόμο, για να τοποθετήσει την τσάντα με τη βόμβα στο σημείο που εξερράγη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι για το συγκεκριμένο «χτύπημα» χρησιμοποιήθηκε κάποιο από τα λεγόμενα υψηλά εκρηκτικά.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει προκήρυξη για το «χτύπημα» στο υπουργείο Εργασίας, φαίνεται πως είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο την Αστυνομία. Κι αυτό γιατί, η μη ύπαρξη προκήρυξης μπορεί να σημαίνει για την Αντιτρομοκρατική ότι υπάρχει φόβος για ένα νέο χτύπημα.

Οι αστυνομικοί αναζητούν μεταξύ άλλων, κάποια γιάφκα που μπορεί να χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες για να οργανώσουν τα χτυπήματά τους ενώ στοιχείο «κλειδί» αποτελεί και ο οπλισμός που μπορεί να διαθέτουν.

Πάντα βέβαια παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο, τα δύο «φρέσκα» χτυπήματα να προέρχονται και τα δύο από το ίδιο «κέντρο» και ίσως, με την καθοδήγηση παλαιότερων τρομοκρατών που απλώς, έχουν επιστρατεύσει νέα μέλη για να εκτελέσουν τα «χτυπήματα».

Όπως και να ‘χει, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η έρευνα για την υπόθεση θα πάρει καιρό και φυσικά, τώρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη…

Όσο τέλος, για το υπουργείο Εργασίας, που όπως όλα δείχνουν ήταν ο στόχος των τρομοκρατών, σύμφωνα με ανακοίνωση, από τη Δευτέρα (5/5/24) οι κεντρικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «τις τελευταίες ώρες, με άμεσες ενέργειες και συντονισμό, αποκαταστάθηκαν πλήρως οι σημαντικές υλικές ζημιές τις οποίες υπέστη το κτήριο από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις