Τρίτη, 27 Φεβ.
14oC Αθήνα

Κτηματολόγιο: Η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά τις εικόνες αναμονής

Κτηματολόγιο: Η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά τις εικόνες αναμονής
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

«Από τις 25 Ιουλίου υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τους ίδιους τους πολίτες, μέσω του ktimatologio.gov.gr» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά τις εικόνες από το κτηματολόγιο με την τεράστια αναμονή, που φτάνει και 12 ώρες.

«Αν λάβει κανείς υπόψη ότι άνω του 70% των πράξεων καταχώρισης αφορούν σε συμβόλαια, με τη σωστή συνεργασία των Δικηγορικών και Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, η διευκόλυνση για πολίτες και επαγγελματίες, θα είναι πολύ σημαντική» αναφέρει το υπουργείο.

Και συνεχίζει: «Για τους πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης βρίσκεται σε στάδιο τελικών δοκιμών μια νέα πλατφόρμα που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά και ο πολίτης θα μπορεί να την παρακολουθήσει από το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται αναμονή στην ουρά.

Στόχος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» είναι η διεύρυνση των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως και η περαιτέρω ενίσχυση και στελέχωση των Κτηματολογικών Γραφείων».

Θυμίζουμε ότι οι εικόνες που κάνουν από το πρωί το γύρο των social media, δείχνουν πολίτες έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών να σχηματίζουν τεράστιες ουρές αναμονής, με κάποιους να στήνονται από το βράδυ για να πάρουν χαρτάκι προτεραιότητας και να καταφέρουν να εξυπηρετηθούν.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις