Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κλειστοί θα είναι σήμερα οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε σημεία του οδικού δικτύου, απ’ όπου θα περάσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Απροσπέλαστο θα είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, από τις 7:00 σήμερα το πρωί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, δεν επιτρέπεται, για λόγους ασφαλείας, κάθε συγκέντρωση στα παρακάτω σημεία.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν στους εξής δρόμους:

Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

Στο τμήμα της Αττικής Οδού, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων της Αττικής Οδού και της Λ. Κατεχάκη, καθώς και στις γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις που υπάρχουν στα συγκεκριμένα τμήματα.   Στην ευρύτερη περιοχή του αερολιμένα Αθηνών.

Οι επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων και η ανακοίνωση της Τροχαίας

Σε «κλοιό ασφαλείας» θα τεθούν, εκτός των άλλων, η Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Κολωνάκι, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Η Τροχαία ακόμη θα πραγματοποιεί εκτροπές για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις