Παρασκευή, 19 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Κύκλωμα εκβιαστών: Απολογείται σήμερα η αρχηγός και άλλοι 5 κατηγορούμενοι – Κατηγορούνται για 7 κακουργήματα και 2 πλημελλήματα

Κύκλωμα εκβιαστών: Απολογείται σήμερα η αρχηγός και άλλοι 5 κατηγορούμενοι – Κατηγορούνται για 7 κακουργήματα και 2 πλημελλήματα
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα Πέμπτη (11.7.24) η αρχηγός και άλλα πέντε μέλη του κυκλώματος των εκβιαστών, στο οποίο συμμετείχαν δημοτικοί αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι κατηγορούνται πως εκβίαζαν καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας.

Η 43χρονη δημοτική υπάλληλος, στην οποία αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο κύκλωμα εκβιαστών, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη δράση της σπείρας.

Στο μεταξύ χθες Τετάρτη, δύο άτομα προφυλακίστηκαν και έξι αφέθηκαν ελεύθερα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που μεταξύ άλλων αφορούν συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, μετά έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προς την οποία έγινε καταγγελία , οι υπάλληλοι φέρονται να είχαν αναπτύξει την παράνομη και πολυπλόκαμη δράση “προσφέροντας” έναντι αδρής αμοιβής υπηρεσίες αποφυγής καταλογισμού προστίμων κ.α, σε αρκετούς επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης.

Η εγκληματική ομάδα είχε αρχηγούς που συντόνιζαν τις ενέργειες των μελών, όριζαν το ύψος της κάθε “είσπραξης” και κατέγραφαν τα παράνομα χρήματα που αναγκάζονταν να πληρώνουν τα θύματα τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις