Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κυπαρισσία: Έρχεται στην Ελλάδα ο Ρουμάνος που κατηγορείται ότι «τσιμέντωσε» την Μόνικα

Κυπαρισσία: Έρχεται στην Ελλάδα ο Ρουμάνος που κατηγορείται ότι «τσιμέντωσε» την Μόνικα

«Δεν κρύβομαι. Είμαι αθώος και συγκλονισμένος από ότι συνέβη», ισχυρίζεται στο newsit.gr o 39χρονος Ρουμάνος για τον οποίο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για το θάνατο της Μόνικας Γκιους η οποία βρέθηκε «τσιμεντωμένη» στην αυλή του σπιτιού που διέμενε μαζί με τον πρώην σύντροφο της στην Κυπαρισσία.  

Δεκαπέντε ημέρες μετά την φρικιαστική αποκάλυψη στην Κυπαρισσία, όπου οι διωκτικές αρχές εντόπισαν το σκελετό ο οποίος ανήκει στην άτυχη 42χρονη γυναίκα, έχουν ενημερώσει όλες τις αρμόδιες διεθνείς υπηρεσίες, έτσι ώστε να εντοπιστεί ο 39χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Ο 39χρονος που βρίσκεται στο Αιτχόβεν της Ολλανδίας, όπως ο ίδιος ανέφερε νωρίτερα στο newsit.gr ότι θα παραδοθεί.

Περίπου στις 15:15 το μεσημέρι της Παρασκευής (17/9) ο 39χρονος Ρουμάνος παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του αεροδρομίου του Αιτχόβεν. Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος του, Βασίλης Νουλέζας, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα στο neswit.gr ότι ο πελάτης θα παραδοθεί μέχρι το βράδυ, τονίζοντας ότι αν τηρηθούν όλες οι αναμενόμενες διαδικασίες την ερχόμενη εβδομάδα ο καταζητούμενος θα βρίσκεται στην Ελλάδα.  

«Δεν θα έφτανα ποτέ στο σημείο να σκοτώσω μια γυναίκα την οποία αγαπούσα και έμενα μαζί της. Θα είμαι τις επόμενες ημέρες στη διάθεση της δικαιοσύνης για να απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα αλλά και στο να συμβάλω να βρεθεί ο πραγματικός δολοφόνος», αναφέρει στο newsit.gr ο 39χρονος Ρουμάνος.  

Click4more: Κυπαρισσία: Αυτός είναι ο Ρουμάνος σύντροφος της Μόνικα Γκιούς που βρέθηκε τσιμεντωμένη

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο newsit.gr ο δικηγόρος του Βασίλης Νουλέζας, ο κατηγορούμενος είχε χωρίσει με το θύμα από τις 12 Ιανουαρίου του 2021 και δεν είχαν καμία. «Εκείνη μάλιστα πήρε από το σπίτι που διέμεναν όλα τα ρούχα της. Ο πελάτης μου έχει ισχυρό άλλοθι για να αποδείξει ότι δεν είναι αυτός ο δράστης» λέει ο Βασίλης Νουλέζας στο newsit.gr και συνεχίζοντας προσθέτει: «Το ρεύμα είχε κοπεί στο συγκεκριμένο σπίτι από τον περασμένο Δεκέμβριο. Για να τρυπήσει κάποιος το τσιμέντο θα έπρεπε να είχε κομπρεσέρ. Χωρίς ρεύμα πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το κομπρεσέρ. Παράλληλα το σπίτι βρίσκεται σε κεντρικό σημείο κάποιος δεν θα άκουγε κάτι».  

Ο κ. Νούλεζας όπως πληροφορήθηκε από τον πελάτη του, στις 25 Φεβρουαρίου έφυγε για τη Ρουμανία, καθώς η μητέρα του αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Εκεί έμεινε για δύο εβδομάδες κι επέστρεψε και πάλι στην Κυπαρισσία γύρω στις 10 με 15 Μαρτίου. Μετά από διάστημα λίγων ημερών έφυγε και πάλι για τη χώρα του, ενώ σύναψε καινούργια σχέση με μια γυναίκα με την οποία το τελευταίο διάστημα διαμένουν στην Ολλανδία. Μάλιστα η νέα σύντροφος του 39χρονου Ρουμάνου είναι έγκυος, ενώ ο ίδιος και ο δικηγόρος του, εκτός από τις προφορικές εξηγήσεις που θα δώσουν, θα ζητήσουν να γίνουν και όλες οι απαραίτητες γενετικές εξετάσεις προκειμένου να αποδειχθεί ότι δεν είναι ο αλλοδαπός άνδρας, αυτός που σκότωσε και «τσιμέντωσε» την 42χρονη γυναίκα.     

Την ίδια ώρα οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας πιστεύουν ότι ο 39χρονος Ρουμάνος είναι ο άνθρωπος που της έκοψε βίαια και πρόωρα το νήμα της ζωής της. «Ελπίζω το σύντροφο της ξαδέρφης μου να τον εντοπίσει η αστυνομία. Τον είχα πάρει τηλέφωνο πριν από δύο μήνες για να δω εάν ξέρει κάτι, και μου είχε πει ότι δεν ξέρει πού βρίσκεται η Μόνικα. Ήταν στη Ρουμανία. Έμεναν δύο χρόνια μαζί. Συχνά, την έσπαγε στο ξύλο και η ξαδέρφη μου πήγαινε βαριά χτυπημένη στο νοσοκομείο», είχε πει λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της ανεύρεσης του σκελετού, στο newsit.gr η ξαδέρφη της Μόνικας Γκιούς, Μιχαέλα Μπόρος. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση η τέλεση του εγκλήματος ήταν γύρω στους πέντε με έξι μήνες πριν την εύρεση του σκελετού, όπου χρονικά συμπίπτει με την εξαφάνιση του 39χρονου Ρουμάνου.

Θανάσης Γερασιμίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις