Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κυψέλη: «Έζησε μαύρη ζωή» – Οι γείτονες της Φαίης μιλούν στο newsit.gr για τα βασανιστήρια της 23χρονης

Κυψέλη: «Έζησε μαύρη ζωή» – Οι γείτονες της Φαίης μιλούν στο newsit.gr για τα βασανιστήρια της 23χρονης

«Ακούγαμε τη Φαίη να φωνάζει βοήθεια μέσα από το διαμέρισμα. Κάθε βράδυ προσεύχομαι να ηρεμήσει η ψυχή αυτού του κοριτσιού». Σοκάρουν οι μαρτυρίες στο newsit.gr των ενοίκων της πολυκατοικίας επί της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη, όπου βρίσκεται το κολαστήριο, μέσα στο οποίο η 23χρονη Φαίη κακοποιούνταν συστηματικά.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων στην Κυψέλη, η Φαίη ζούσε έναν καθημερινό εφιάλτη με άγρια κακοποίηση, ενώ το κορίτσι μην αντέχοντας άλλο τους ανελέητους ξυλοδαρμούς, καλούσε σε βοήθεια για να σωθεί.

«Η κοπέλα ήταν χτυπημένη, φαίνονταν τα σημάδια στο πρόσωπο και στα χέρια της. Υπήρχαν μέρες που φώναζε βοήθεια, γιατί η μάνα, η αδερφή και η άλλη γυναίκα που έμενε μαζί τους, την χτυπούσαν», αποκαλύπτουν μάρτυρες στο newsit.gr.

«Φοβόταν τη μάνα της και την αδερφή της»

Μία από τις ενοίκους που μένει στον πρώτο όροφο, όπου βρισκόταν το σπίτι – κολαστήριο ανέφερε πως είχαν προσπαθήσει πολλές φορές να βοηθήσουν την άτυχη Φαίη, όμως εκείνη φοβόταν πολύ.

«Tην έβλεπα στο διάδρομο της πολυκατοικίας κάθε φορά που την ρωτούσα, αν χρειάζεται βοήθεια, αν θέλει κάποιον να ειδοποιήσω. Έφευγε, δεν μιλούσε καθόλου, ήταν ένα φοβισμένο πλάσμα, φοβόταν τη μάνα και την αδερφή της».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι γείτονες, είχαν καλέσει την άμεση δράση, όταν η άτυχη Φαίη ζητούσε βοήθεια. Μία από τις ιδιοκτήτριες διαμερίσματος, μιλώντας για την 67χρονη που ζούσε μέσα στο ίδιο σπίτι, είπε ότι την έβλεπε σχεδόν καθημερινά κακοποιημένη και υποσιτισμένη.

«Τη χτυπούσαν και την άφηναν στο δρόμο όλη τη νύχτα»

«Την ηλικιωμένη που έμενε μαζί τους την έβλεπα σχεδόν κάθε μέρα. Ήταν μία γυναίκα μεγάλης ηλικίας, που φαινόταν ταλαιπωρημένη, είχε σημάδια στο πρόσωπό της, την χτυπούσαν! Κάθε φορά που της έλεγα “κυρία Χριστίνα θέλετε βοήθεια να φωνάξω την αστυνομία”, εκείνη έφευγε τρέχοντας».

Άλλος ένοικος, μιλώντας στο newsit.gr, τόνισε πως έβλεπε την 67χρονη να κάθεται έξω από την πολυκατοικία όλη τη νύχτα. Αν και τα αίτια του θανάτου της ήταν παθολογικά, ωστόσο, ερευνώνται, καθώς υπήρχε κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος της από την 69χρονη. 

«Εγώ θυμάμαι ότι κάθε φορά που νευρίαζαν με την κυρία Χριστίνα, την άφηναν να κοιμάται έξω από την πόρτα της πολυκατοικίας, στο πεζοδρόμιο, την έβγαζαν με το ζόρι έξω και την άφηναν στο σκαλοπάτι».

«Παρακαλώ το Θεό να ηρεμήσει η ψυχή της»

Την ίδια στιγμή, συγκλονιστική είναι η μαρτυρία γειτόνισσας στο newsit.gr για τη στιγμή που μαθαίνει πως η Φαίη βρέθηκε νεκρή λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της.

«Όταν έμαθα ότι την βρήκαν νεκρή, πόνεσε η ψυχή μου. Αυτό το κορίτσι πέρασε μαύρη ζωή. Κάθε βράδυ στην προσευχή μου παρακαλώ το Θεό να ηρεμήσει την ψυχή της».

Οι μαρτυρίες μέσα από την πολυκατοικία είναι πολλές για τους άντρες που επισκέπτονταν το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, όπου ζούσε μία καθημερινή κόλαση η Φαίη, για τους καυγάδες που γίνονταν και για τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι ίδιοι οι ένοικοι από τους άνδρες αυτούς κάθε φορά που τους έκαναν παρατήρηση.

«Κλειδώναμε από τις 6, άντρες από τον υπόκοσμο φώναζαν στους διαδρόμους»

«Φοβόμασταν να κυκλοφορήσουμε μέσα στην πολυκατοικία. Βλέπαμε καθημερινά άνδρες να μπαίνουν και να βγαίνουν στο διαμέρισμα αυτό. Και κάθε φορά που τους κάναμε παρατήρηση για τη φασαρία που έκαναν στους διαδρόμους, δεχόμασταν επίθεση. Κάθε μέρα ερχόταν διαφορετικοί. Μετά τις 6 το απόγευμα κλείδωνα τις πόρτες του διαμερίσματος, γιατί φοβόμουν για τη ζωή μου. Ήταν φάτσες περίεργες, ήταν άνθρωποι που καταλάβαινες ότι έρχονταν από τον υπόκοσμο».

Και οι τρεις γυναίκες εγκατέλειψαν το συγκεκριμένο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου ένα χρόνο πριν, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Φαίης.

«Κάποια στιγμή τις χάσαμε, άφησαν το διαμέρισμα. Μάθαμε από τον ιδιοκτήτη ότι είχαν πάρει μέχρι και τα καλοριφέρ από μέσα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις