Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Κυψέλη: Η επόμενη μέρα του ασύλληπτου κορονοπάρτι με DJ (video)

Κυψέλη

Τα όσα απίστευτα συνέβησαν χθες βράδυ στην Κυψέλη, μαρτυρούν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Σε μια μέρα που η χώρα μέτρησε 3.067 νέα κρούσματα κορονοϊού και ακόμη 91 νεκρούς, την ώρα μάλιστα που 824 συμπολίτες μας -περισσότεροι από ποτέ από την αρχή της πανδημίας- έδιναν την μάχη στις εντατικές, στην Κυψέλη στήθηκε… πάρτι.

Μεγάλο, υπαίθριο, με DJ, με εκατοντάδες κόσμο και φυσικά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Κι όλα αυτά ενώ χθες μόνο η Αττική κατέγραψε 1.398 νέα κρούσματα επί του συνόλου των 3.067.

Το ότι οι πολίτες είναι κουρασμένοι από τους 14 μήνες της «συνύπαρξης» με τον κορονοϊό -και τα μέτρα που έφερε- είναι κάτι δεδομένο, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τέτοιου είδους εικόνες.

Η κατάσταση είναι πια οριακή κι αυτό σίγουρα προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση, η οποία είδε χθες το βράδυ την πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, να ζει μετά από πολλές μέρες μια βραδιά ηρεμίας, καθώς από νωρίς το απόγευμα είχε «περικυκλωθεί» από δυνάμεις της αστυνομίας για να μην στηθεί ένα νέο κορονοπάρτι.

click4more: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα – Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» και ποιες… βγαίνουν

Λίγο αργότερα, όμως, αυτό συνέβη στην Κυψέλη και οι εικόνες ήταν ασύλληπτες. Το κορονοπάρτι ξεκίνησε περίπου τα μεσάνυχτα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το… event φέρεται να οργανώθηκε από λίγους, το νέο διαδόθηκε από στόμα σε στόμα κι έτσι προκλήθηκε το αδιαχώρητο στην πλατεία.

Δείτε το βίντεο του newsit.gr από την Κυψέλη

Υπάρχει βέβαια και η… επόμενη μέρα, που δείχνει το πώς «άφησαν» την πλατεία Αγίου Γεωργίου όσοι διασκέδασαν χθες βράδυ εκεί.

Άνθρωπος του δήμου Αθηναίων περιέγραψε στον ΣΚΑΪ εικόνες με άπειρα σκουπίδια, κουτάκια μπίρας, σπασμένα μπουκάλια και εκατοντάδες άτομα να πίνουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι υπάλληλοι του δήμου ξεκίνησαν άμεσα τις εργασίες καθαρισμού της περιοχής, καθώς οι εικόνες ήταν αποκαρδιωτικές.

Με πληροφορίες από: ΣΚΑΪ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις